gamescom snack: “Ripout zal meer nodig hebben dan gimmicks om boven de middelmatigheid te raken”

Altijd al eens een schattig knuffelbeest willen hebben dat eigenlijk ook een luguber handkanon is?

In Ripout komen je wapens tot leven en zijn ze even bloeddorstig als jijzelf. De sci-fi horror FPS is even creepy als bij momenten grappig. De hommage aan body horror van de jaren ’80 (denk aan films als The Fly) komt soms tot het randje van satire.

De developer legde me op gamescom uit dat de wereld van Ripout constant opnieuw random wordt samengesteld. Levels zijn elke keer anders en ook upgrades vliegen altijd uniek uit de kast. Zelfs jouw ruimteschepen hebben willekeurig gegenereerde namen. Allemaal aan boord van The Problematic Dwarf!

Jouw doel is om verschillende resources te verzamelen en de aanwezige monsters de baas te blijven. Ripout brengt enkele leuke ideeën maar moet hier nu een mooi geheel van zien te maken.

De gameplay zag er basic maar leuk uit. Het ontbrak hem voorlopig in een echte lijn in de actie en een concreet doel in het verhaal. De gimmick van levende wapens is leuk maar behoedt deze game voorlopig niet van middelmatigheid.

Ripout komt later dit jaar naar PC en PlayStation.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.