Kuifje keert in 2023 terug met nieuwe game

Als kind was ik fan van Kuifje. De strips, animatiereeks, films en natuurlijk de videogames waren voor mij fantastisch om te beleven. Daarom moet ik er ook niet flauw over doen om zelfs op 40-jarige leeftijd, nieuwsgierig te zijn dat er een nieuwe game is aangekondigd van Kuifje.

Wij kennen natuurlijk het Belgische personage allemaal als Kuifje, maar over heel de wereld zullen ze hem het best kennen als Tin Tin. Uitgever Microids en ontwikkelaar Pendulo Studios nemen de verantwoordelijkheid op zich, om fans van Kuifje te trakteren op een onvergetelijk avontuur.

‘Tin Tin Reporter: Cigars of the Pharaoh’ wordt een adventure game pur sang. We zullen met Kuifje en zijn trouwe hond Bobby tijdens een cruise de Egyptologist Sophocles Sarcophagus ontmoeten. Kuifje is onder de indruk en beslist om zich in het avontuur te storten omtrent de tombe van Pharaoh Kih-Oskh.

Het wordt een mysterieuze tocht door Egypte en India. ‘Kuifje in Tibet’ was voor mij één van de beste games op Super Nintendo, dus ik hoop dat het min of meer deze kant zal opgaan, maar dan natuurlijk ondergedompeld in een modern sausje.

Tin Tin Reporter: Cigars of the Pharaoh staat op de planning voor 2023. Het avonturen spel zal speelbaar zijn voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.