De Destiny 2-showcase samengevat

Op de Opening Night Live op gamescom werden we overspoeld met videogame-lekkers van de bovenste plank. Ook Bungie hield die avond een showcase rond Destiny 2. In de showcase werden heel wat zaken voorgesteld met het zicht op het komende jaar. Wij vatten ze eventjes voor jullie samen.

Ticket naar Neptune

Beginnen doen we met de nieuwe uitbreiding die er aan komt op 28 februari 2023: Lightfall. In de stand-alone campaign trekken we richting Neptune om er de geheime Neomuna-metropool te verkennen.

Verkennen is een groot woord, want Emperor Calus is ook uit op de stad waardoor het een behoorlijk pittig ‘citytrip’ wordt. De stad werd niet geïmpacteerd door The Collapse, waardoor we quasi voor het eerst oog in oog komen te staan met een setting die niet verwoest werd. Ook de originele beschermers van de stad, de Cloud Striders, vormen nog steeds de laatste defensieve lijn.

Het feit dat de stad onaangeroerd bleef, zorgt er meteen ook voor dat we voor het eerst in een intacte setting terecht komen met heel wat neonlichten; “Cyberpunk in Space” zou je kunnen stellen. Om het gespuis op afstand te houden werd een nieuwe subclass in het leven geroepen; Strand. De klasse maakt gebruik van giftige brouwsels die ervoor zorgen dat we de macht kunnen overnemen van zowel tegenstander als omgeving.

De campaign is daarbij slechts het topje van de ijsberg; de uitbreiding brengt nog tonnen activities, een nieuwe raid, nieuwe exotics en véél meer. Over exotics gesproken; als je Lightfall nu vooruitbesteld krijg je gratis en voor niks de Quicksilver Storm (een auto rifle) een gratis bovenop!

RPG in MMORPG

Bungie claimt al langer dat Destiny 2 een echte MMORPG is, al ontbraken er volgens velen nog enkele features om over een echte MMORPG te spreken. Het komende jaar lijken nu veel van die features toch geïmplementeerd te worden. Zo worden voor het eerst Guardian Ranks geïntroduceerd; een manier om zowel nieuwe als doorwinterde Guardians wegwijs te helpen in de wereld. Het zou gaan om een reputation-systeem dat exceptionele spelers beloont. Ook komt er voor het eerst een Mods- en Loadout-manager! Gedaan met het klooien om te kunnen wisselen tussen twee builds; binnenkort sla je gewoon je loadouts op zoals het een echte MMORPG betaamt.

Spelers zullen jouw voortaan ook met Commendations kunnen belonen bij afloop van een activiteit. Was jouw medespeler een echte meerwaarde of bleef hij gewoon AFK achterop hangen? Voortaan kun je op voorhand de commendations checken om te zien welk vlees je in de kuip hebt. Ook zullen de ontwikkelaars de Sunsetting-mechanic wat minder frequent toepassen. Deze zorgde ervoor dat wapens uit vorige seasonal content mindere stats kregen zodat je gedwongen werd nieuwere wapens te zoeken. Voortaan zullen wapens een volledig expansion year meegaan en naar de Destiny Content Vault verdwijnen eens een nieuwe uitbreiding verschijnt.

Last but not least; er komt eindelijk een LFG Fireteam Finder! Bepaalde activities in de game zoals de Nightfall en de Raid moest je met een dedicated fireteam tot een goed einde te brengen. Was je fireteam dus niet beschikbaar? Dan kon je ook bepaalde activiteiten niet tot een goed einde brengen. Er waren enkele onofficiële websites die een LFG Fireteam Finder implementeerden; al was dat eerder omslachtig. Bungie besluit nu de finder zélf in de game te vervatten zodat eenzaten zoals mezelf eenvoudiger aan een party raken voor de Nightfall en/of Raids.

Season of Plunder en Arrrrrrc 3.0 zijn live

Ook werd het startschot gegeven voor een nieuw seizoen in de wereld van Destiny 2: Season of Plunder. Het thema van dit seizoen is de ontsnapping van de piraat Eramis. Eramis is uit op verschillende mysterieuze relieken. Samen met jouw matrozen Mithrax, Spider, Drifter en Eido moet jij haar zien te stoppen! Het seizoen komt met een nieuwe weekly mission, een nieuwe activity voor zes spelers en nieuwe matchmade activity voor drie spelers aangevuld met nieuwe gear en wapens. Bij het aankopen van de season pass krijg je er gratis en voor niets de Delicate Tomb (een exotic fusion rifle) gratis bovenop.

Met Arc 3.0 krijgt de laatste Light subclass (naast Void en Solar) ook een opgepoetste versie. Berijd je dus voor op elektrische granaten, schokkende melee-aanvallen en heel wat nieuwe buffs, abilities, aspects en fragments. Iedere speler zal bij de start van het seizoen een gratis kist kunnen claimen met daarin het nodige materiaal om level 1540 te bereiken. Het maakt dus niet of je even weg bent geweest, met de gear in deze kist ben je meteen klaar voor de nieuwe content. De kist kun je in de H.E.L.M. terugvinden.

Return of the Kind

The Taken King rises once again! The King’s Fall-raid is helemaal terug en kan vanaf 26 augustus gratis gespeeld worden door iedereen die dat wil. De originele raid werd daarbij in ere behouden, al zijn er hier en daar wat leuke twists en nieuwe mechanics die de raid geen exacte kopie maken. Wees dus maar niet te zelfzeker…

Destiny meets Fortnite meets Fall Guys

Destiny 2 vervoegt vanaf heden ook de andere kleppers in de Epic Games Store. Om dat te vieren kunnen spelers gratis en voor niets de Destiny 2: 30th Anniversary Pack gratis claimen. Maar dat is nog niet alles, als je je EGS- en Bungie-account met elkaar link, krijg je gratis twee emblems om in Destiny 2 mee te pronken. Ook zul je voor Silver enkele leuke ornamenten kunnen claimen voor jouw Guardian die geïnspireerd zijn op enkele Fortnite-skins. Ook in Fortnite zélf én Fall Guys zul je jouw liefde voor Destiny kunnen uiten met enkele leuke skins. Meer zelfs; in Fortnite is er zelfs een dedicated modus uit de grond gestampt om de samenwerking te vieren; Javelin-4.

Gratis DLC!

Vanaf vandaag tot en met 30 augustus is overigens alle Destiny 2-content gratis te spelen; dat zijn alle Story Campaigns (Shadowkeep, Beyond Light, and The Witch Queen) inclusief quests en content! Heb je dus nog wat tijd over in jouw verlof? Ga dan snel nog even aan de slag met deze toppers!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.