Focus kondigt Blacktail, een surrealistisch first-person actie-avonturenspel, aan

Focus Entertainment en The Parasight kondigen met de aankomende release aan van Blacktail, een surrealistische first-person actie-avonturengame, waarin het verhaal van Baba Yaga tot leven komt.

Verken een originele kijk op Slavische folklore en smeed je eigen legende. Word ofwel de bewaker van het bos, ofwel de schrik waar nachtmerries van gemaakt zijn.

Je speelt als Yaga, een 16-jarig meisje beschuldigd van hekserij en verbannen uit een vroegmiddeleeuwse Slavische nederzetting. Wanneer levende herinneringen uit haar verleden terugkeren als smerige, wandelende geesten, zit er voor Yaga niets anders op dan op hen te jagen in de hoop haar eigen mysterie te ontrafelen.

Blacktail komt deze winter op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S en is nu al te pre-orderen op Steam.

Hieronder alvast een story trailer.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)