Scars Above is een sci-fi game met de focus op exploratie

Geen tsunami aan grote en overbekende namen op gamescom opening night, en dat vind ik cool! Het moment om kennis te maken met nieuwe IP’s en daar is deze Scars Above er eentje van.

Deze third person sci-fi shooter deed me denken aan een mix van Returnal en Metroid Prime.

In deze titel kruipen we in de huid van Kate Ward, een astrobiologe die deel uitmaakt van een speciale eenheid, genaamd SCAR (Sentient Contact Assessment and Response).

Het verhaal gaat als volgt: een buitenaards object verschijnt in de buurt van de aarde en een team astronauten wordt erop uitgestuurd om het te onderzoeken. Maar om de een of andere reden leidt dit tot een gebeurtenis waardoor ze naar een buitenaardse planeet worden getransporteerd.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)