“Het is nog lang niet zeker of The Sandman een tweede seizoen krijgt”

The Sandman prijkt momenteel al een mooie twee weken bovenaan de lijst meest populaire series op Netflix. En toch is het nog niet zeker of de streaminggigant groen licht zal geven voor een tweede seizoen, aldus schrijver en bedenker Neil Gaiman.

De gerenommeerde auteur vertelt op Twitter dat een tweede seizoen van The Sandman nog lang geen zekerheid is. De voornaamste reden voor die twijfel is geld. Volgens Gaiman moet de serie hele hoge succesgraad kennen alvorens Netflix het licht op groen zet voor een vervolg.

The Sandman is zonder twijfel één van de meer prijzige shows op het streamingplatform. Toen Netflix de serie aankondigde in 2019, werd duidelijk dat dit de duurste DC Comics-adaptatie naar een tv-serie tot dusver zou worden.

De reeks zal het dus nog even moeten volhouden aan de top van de streaming charts voordat we zeker zijn dat Netflix een vervolg wil maken. Om dit in te schatten, kijkt de streamingdienst niet alleen naar hoeveel mensen aan de serie begonnen zijn, maar ook hoeveel personen effectief alle afleveringen tot het einde hebben gekeken, of hoe vaak een reeks herbekeken wordt.

Het ziet er dus naar uit dat, als je nog meer The Sandman op Netflix wil, je maar beter alle afleveringen netjes uitkijkt en idealiter zelfs nog aan een tweede watchthrough begint. Onze redactie draagt alvast een steentje bij. In ons laatste weekendmenu telde ik alvast drie gegadigden die de reeks momenteel aan het kijken zijn.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.