Waarschijnlijk geen Starfield-gameplay op gamescom

Wie reikhalzend uitkijkt naar gamescom in de hoop een nieuwe glimps op te vangen van Bethesda’s aankomende RPG Starfield, is er zo te zien aan voor de moeite.

In een blogpost op de Bethesda-website heeft de publisher enkele correcties doorgevoerd waardoor we redelijk zeker kunnen zijn dat Starfield niet van de partij is in Keulen. Ook Redfall lijkt afwezig. Daar waar eerst nog vermelding was van de games in kwestie, werden ze vakkundig uit de tekst verwijderd.

In een paragraaf over een Community Get Together voor vrijdag 26 augustus stond eerst: “Come see Redfall and Starfield gameplay and get your hands on Fallout 76 while you’re there.” Nu lees je er enkel: “Of course, we also have a few surprises and goodies in store for you.”

Het kan natuurlijk zijn dat Bethesda ons liever verrast met gameplaybeelden dan het op voorhand aan te kondigen. Maar zoals het er nu staat, lijkt het erop dat er geen Starfield noch Redfall te zien zal zijn tijdens het event. Gelukkig kregen we eerder vandaag wel al een mooie 20 minuten aan gameplay te zien van Redfall.

Dit ligt in lijn met de planning dat moederbedrijf Microsoft Xbox uitbracht, waar beide games ook op ontbreken. Wel ziet het ernaar uit dat Obsidian Entertainment hun nieuwste titel Pentiment heel wat aandacht zal krijgen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.