fbpx

The Lord of the Rings-rechten, Tripwire Studios en Limited Run Games vallen in handen van Embracer Group

Frodo Baggins catches ring

Embracer Group, de groep die recent nog Tomb Raider-developer Crystal Dynamics en Deus Ex-ontwikkelaar Eidos Montréal overnam, heeft de rechten van The Lord of the Rings en The Hobbit opgekocht.

Dat doet Embracer via de acquisitie van Middle-earth Enterprises, het bedrijfje dat grotendeels de rechten voor Tolkiens werk in handen heeft, waaronder The Lord of the Rings, The Hobbit en andere Middle-earth-gerelateerde zaken. Middle-earth Enterprises verleende onder andere Peter Jackson de rechten om zijn filmtrilogie gebaseerd op Tolkien’s werk te maken.

Embracer Group heeft met deze acquisitie niet de rechten op de boeken in handen, die bij de Tolkien Estate liggen. Wel heeft de groep nu het recht om de IP te vertalen naar films, games en andere entertainmentproducten.

De overname van Middle-earth Enterprises maakt deel uit van een nieuwe reeks acquisities door Embracer. Zo kondigt de groep ook de overname van Killing Floor-ontwikkelaar Tripwire Studios, Teardown-developer Tuxedo Labs en karaokeproducent Singtrix aan. Alsof dat nog niet genoeg is sluit Embracer Group ook Limited Run Games aan in zijn rangen. Die publisher specialiseert zich in het uitbrengen van fysieke edities van voorheen digital-only indie-titels.

Embracer Group lijkt stilaan op weg naar werelddominantie. De groep heeft onder andere al THQ Nordic, Gearbox en Coffee Stain onder haar vlag. En het bedrijf is nog niet klaar met zijn shoppingspree, zo blijkt, want ze teasen nog een andere top-secret acquisitie waar we binnenkort meer over zullen vernemen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: