Herbeleef en herspeel de belangrijkste momenten uit de carrière van Michael Jordan in NBA 2K23

NBA 2K23 Michael Jordan

We kunnen beginnen discussiëren over het feit of Michael Jordan de grootste basketbalspeler aller tijden is. Een rolletje heb ik niet bij, maar hij had wel enorm veel invloed op het spelletje toen en hoe het nu gespeeld wordt.

Ontwikkelaar 2K maakte vandaag bekend dat ze Jordan gaan eten in NBA 2K23 met de introductie van de Jordan Challenge.

In deze speciale mode kan je 15 iconische momenten uit de carrière van Michael Jordan herbeleven en spelen. Deze starten bij de begindagen als college-sensatie tot Jordan zijn game-winning shot in de NBA Finals van 1998.

Volgens 2K introduceert de Jordan Challenge deze iconische NBA-momenten en vernieuwingen in de game: 

  • Beleef een adembenemende recreatie van een vervlogen tijdperk, van het 1982 NCAA National Championship tot de 1998 NBA Finals. Elke uitdaging bevat een interview voor de wedstrijd met een grootheid die deel uitmaakte van wat elke wedstrijd speciaal maakte.
  • Een compleet presentatiepakket met een ingewikkeld ontworpen videofiltersysteem dat de televisie-ervaring van deze stellen nabootst zoals ze oorspronkelijk in de jaren ’80 en ’90 werden uitgezonden, met het uiterlijk, het gevoel en het geluid die de spelers terugvoeren naar het oorspronkelijke spel.
  • Belangrijke spelveranderingen voor deze tijd, zoals een zwaardere nadruk op de post en mid-range spel en het herwerken van het overgangsspel voor het jaren ’80 gevoel, inclusief strakkere overgangsbanen en meer spelers die naar de basket snijden met een voordeel in cijfers, in tegenstelling tot de spotting up voor drie die je ziet in de NBA van vandaag.
  • Meer fysiek model op de vloer en in de verf, samen met nieuwe stijlupgrades voor klassieke grootheden als Magic Johnson en Larry Bird, met gloednieuwe jump shot-, lay-up- en dunk-pakketten.
  • Hand-checking en hard-hitting body-ups voor een ander gevoel bij de één-tegen-één gevechten met nauwkeurig weergegeven regels die het basketbaltijdperk van de jaren ’90 weerspiegelen, zoals de Detroit Pistons “Bad Boys” met hun beroemde “Jordan Rules” en meer.

NBA 2K23 staat momenteel gepland voor een release op 9 september voor PlayStation 5 en PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.