EA Sports voert in FIFA 23 belangrijke wijziging in Ultimate Team door

FIFA 23 Mbappé Kerr

Toen ik in FIFA 18 voor het eerst aan Ultimate Team (FUT) begon, heb ik nooit nog een ander speltype gespeeld. Het is een heel verslavend spelletje dat mij al heel veel mooie herinneringen heeft opgeleverd maar ook momenten van razernij. EA Sports heeft een uitgebreide trailer vrijgegeven die meer uitleg geeft over FUT in FIFA 23.

FUT is ongetwijfeld het meest populaire speltype in FIFA. Het levert EA elk jaar miljarden dollars op. Na FIFA 21 begon ik het enorm beu te geraken en FIFA 22 heb ik aan mij laten voorbij gaan. Maar bij EA Sports hebben ze voor FIFA 23 een grote verandering doorgebracht die een frisse wind door het speltype zal blazen. Er is namelijk grondig gesleuteld aan de Team Chemistry.

In de voorgaande FIFA’s was het de bedoeling om een zo hoog mogelijke Team Chemistry te behalen. Dit deed je door spelers aan elkaar te linken. Spelers uit dezelfde competitie en hetzelfde land leverden een goede chemistry op. Dit had tot gevolg dat je na verloop van tijd heel vaak tegen dezelfde teams uitkwam. Vooral teams bestaande uit spelers van de Premier League waren razend populair.

In FIFA 23 bestaan deze positionele links niet meer. Elke speler heeft nu een chemistry level van 0 tot 3. Ook hoeven spelers nu niet meer langs elkaar te staan om met elkaar gelinkt te worden. Een voorbeeld hiervan is het duo Robertson – Alexander-Arnold. De ene speelt rechtsachter en de andere speelt linksachter. In FIFA 23 zullen deze spelers jou wel een hoge chemistry opleveren ook al zijn ze niet rechtstreeks aan elkaar gelinkt.

Een andere leuke toevoeging is dat spelers nu tot twee extra secundaire posities kunnen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Son van Tottenham. Deze speler kan zowel op links als centraal uit de voeten. In voorgaande FIFA’s diende je spelers op hun unieke positie te plaatsen om de maximale chemistry te halen.

Deze veranderingen bieden nu veel meer mogelijkheden om jouw elftal samen te stellen en er zullen veel meer gevarieerde teams verschijnen in FUT.

Een andere nieuwe feature in FUT is FUT Moments. In deze singleplayer modus moet jij als speler momenten uit de echte voetbalwereld nabootsen die beloningen kunnen opleveren. Dit is een ideaal speltype voor mensen die niet veel tijd hebben want je hoeft niet altijd een volledige wedstrijd te spelen.

Tot slot biedt FUT cross-play waardoor je het nu ook tegen spelers kunt opnemen die op een ander platform spelen. Ook de transfermarkt wordt samengevoegd. In het verleden viel het mij op dat de spelers op transfermarkt van Xbox veel duurder waren dan deze op PlayStation.

Na een jaar FIFA te hebben overgeslagen, moet ik toegeven dat ik wel uitkijk naar deze editie.

Meer uitleg en details kunnen jullie in onderstaande video vinden.

FIFA 23 zal op 30 september verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC en Nintendo.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.