George R.R. Martin werd amper nog betrokken bij de laatste Game of Thrones-seizoenen

George R.R. Martin, de auteur van de A Song of Ice and Fire-reeks die als bronmateriaal diende voor Game of Thrones, werd amper nog betrokken bij het uitwerken van de laatste drie Game of Thrones-seizoenen.

Dat vertelt de Amerikaan in een interview met de New York Times. Hierin zegt hij dat hij niet meer “in the loop” werd gehouden door de showrunners David Belliof en Dan B. Weiss. “By Season 5 and 6, and certainly 7 and 8, I was pretty much out of the loop,” zegt Martin. Wanneer hem gevraagd wordt waarom, zegt hij: “I don’t know — you have to ask Dan and David.”

Het gebrek aan betrokkenheid staat in schril contrast met de eerste vier seizoenen, waarin Martin actief een consulting rol op zich nam. Zo was hij bijvoorbeeld ook nauw betrokken bij de casting van het merendeel van de personages.

Wie de boeken van George R.R. Martin gelezen heeft, zal wellicht die mindere mate van betrokkenheid gevoeld hebben. De laatste seizoenen voelden veel sneller aan in hun storytelling en lijken een pak meer geoptimaliseerd voor televisie vergeleken met de eerdere seizoenen.

Hoewel Martin het laatste boek in de serie nog steeds niet afgewerkt heeft, verklapt hij wel dat het einde van de serie niet heel sterk zal verschillen van het einde dat hij voor ogen heeft voor de boekenreeks. Hierover heeft hij wel met Belliof en Weiss gesproken. Al geeft hij wel aan dat het lot van enkele secundaire personages wellicht anders zal uitdraaien.

Wie hierdoor schrik krijgt over de uitwerking van de prequel-serie House of the Dragon hoeft niet te vrezen. De auteur heeft aangegeven dat hij voor deze reeks weer nauw betrokken is bij het creatieproces. Dat terwijl acteur Matt Smith eerder nog aangaf het gevoel te hebben dat het boek niet zeer getrouw vertaald wordt naar het kleine scherm.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

Eén opmerking over 'George R.R. Martin werd amper nog betrokken bij de laatste Game of Thrones-seizoenen'

  1. Tja, het is er aan te merken ook. Zonder bronmateriaal (Winds of Winter & A Hope of Spring) die maar niet uitkomen is het al moeilijk genoeg. Als je er de bron zelf dan al eens niet bij betrekt, dan ben je gewoon gedoemd. Seizoen 5 & 6 hadden nog degelijk afleveringen omdat ze er hier en daar nog source material van boek 4 & 5 konden in verwerken. Mede door de manier waarop GRRM schrijft (de opeenvolgende boeken hebben niet altijd opeenvolgende tijdlijnen). Maar Benioff & Weiss hebben seizoenen 7&8 snel geschreven met minimum informatie van GRRM, omdat ze een aanbieding hadden gekregen van Disney om een Star Wars film te maken. Dat project hebben ze dan uiteindelijk verlaten, wat het enorm zwak einde van GoT alleen nog maar zuurder maakte. From best show ever to worst show ever. Wat doen Benioff & Weiss de dag vandaag nog? Geen mens die het weet. Ik toch niet.
    Hopelijk is House of the Dragon een verfrissing.

Reacties zijn gesloten.