Matt Smith: “Er zitten te veel seksscènes in House of the Dragon”

Game of Thrones naast vele onverwachte overlijdens, memes over aankomende winters en een teleurstellend laatste seizoen ook bekend voor een overdaad aan naaktheid en seksscènes. Iets wat bij aankomende spin-off reeks House of the Dragon niet anders zal zijn, aldus acteur Matt Smith.

Vorige week ontdekten we dat Doctor Who-acteur Matt Smith een belangrijke rol zal spelen in House of the Dragon. In een interview met Rolling Stone vertelt de brit over het aantal seksscènes waar zijn personage Daemon Targaryen bij betrokken is. Hij omschrijft deze als “net iets te talrijk, als je het mij vraagt.”

Smith zegt dat hij zich meermaals luidop afvroeg of er écht nog een seksscène bij moest. Waar hij daar zo zijn twijfels bij had, zou iedereen rond hem op de set steeds overtuigd zijn geweest dat deze zeker een belangrijke rol spelen in het geheel.

De voormalige Doctor Who-acteur gelooft echter dat het hun taak is zo getrouw mogelijk het bronmateriaal te vertegenwoordigen. In dit geval is dat het boek Fire & Blood van George R.R. Martin uit 2018. Naar zijn gevoel trachten de makers van deze serie eerder een weerspiegeling van hedendaagse tijden in het geheel te verwerken, onder andere aan de hand van de vele seksscènes.

Game of Thrones, de serie waar House of the Dragon een prequel van is, stootte na een tijd ook op kritiek van acteurs en actrices die de focus op naaktheid en seks na een tijd beu waren. Gemma Whelan, de actrice die Yara Greyjoy speelde, had de seksscènes in de reeks toen omschreven als een “frenzied mess”. Emilia Clarke, ofwel Danaerys Targaryen, gaf zelfs aan dat ze nooit meer naakt zou acteren na Game of Thrones.

House of the Dragon gaat op 21 augustus in permière. De reeks speelt zich enkele honderden jaren af voor de gebeurtenissen in Game of Thrones.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.