fbpx

“Platformklassieker Klonoa Phantasy Reverie Series doorstaat met glans de tand des tijds”

Klonoa Phantasy Reverie Series

Bandai Namco had er tentijde van de eerste PlayStation-console plots een mascotte bij. De kat/hond/konijnachtige Klonoa charmeerde in zijn eigen action-platformer, maar kwam na twee titels en enkele spin-offs niet meer boven water. Tijd voor een wedergeboorte

Waarom Wel?

Twee all-time klassiekers

Klonoa Phantasy Reverie Series bestaat uit het originele Klonoa: Door to Phantomile (dat op de PlayStation verscheen) en diens directe sequel Klonoa 2: Lunatea’s Veil dat in 2001 (vier jaar na de eerste titel) op de PlayStation 2 een intrede deed. Beide games werden geprezen voor de intuïtieve platform gameplay dat werd gecombineerd met een charmant verhaal. Klonoa 2 wordt bij Metacritic met een 91/100 zelfs aangeprezen als ‘Must Play’, wat ons des te meer doet afvragen waarom Bandai Namco Klonoa zolang opzij heeft laten liggen.

Noem het de tands des tijds en het feit dat het platform-genre minder wordt vertegenwoordigd, al blijven beide titels immense klassiekers die je gewoon niet mag hebben gemist. Dankzij Klonoa Phantasy Reverie Series krijgen we geremasterde versies te spelen, die (alleszins op de PS5) er gelikt uitzien! Voor zowel retrofans als liefhebbers van het genre haal je met deze heruitgave ideaal tijdverdrijf in huis en hopelijk krijgen we binnenkort nog meer van Klonoa te zien.

Waarom Niet?

Old-school platformer

Klonoa is vooral gekend bij retrogamers als de eerste titel die ze destijds op de PlayStation speelden en nadien konden genieten van het vervolgdeel op de PlayStation 2. Bandai Namco’s mascotte wist nooit geen comeback te maken, waardoor jongere generatie gamers geen voeling zullen hebben met het charmante hoofdpersonage. Twee old-school platformers zullen misschien geen ideale match zijn voor die generatie, al hopen wij natuurlijk het tegenovergestelde.

VERDICT

8

Je kan het haast niet geloven, maar Klonoa weet de tand des tijds te overleven en doet met Klonoa Phantasy Reverie Series een herintrede van jewelste. De games spelen vloeiend, zijn mooi geremasterd en zorgen voor het perfecte tijdverdrijf voor iedereen die platformgames (nog) leuk vindt. De old-school camerastandpuntproblemen, die echter nooit teveel roet in het eten gooien, moet je er dan wel bijnemen. Al deed ik dat met plezier!

Pluspunten
+ Twee games voor de prijs van één
+ Mooi geremasterd
+ Tijdloze klassiekers

Minpunten
– Camera (bij momenten)

Klonoa Phantasy Reverie Series
Beschikbaar vanaf 07/07/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op PlayStation 5
Website: Officiële website


Overzicht reviewscores

Bij Pragalicious hebben we er bewust voor gekozen om de games die we recenseren te quoteren met ronde cijfers. Dit cijfer koppelen we dan aan een omschrijving die een goede leidraad moet zijn voor jou als lezer. Het is wel belangrijk om mee te geven dat je best altijd de volledige review leest om een goed beeld te krijgen van hoe onze reviewer tot dit cijfer is gekomen.

10 – Meesterwerk
9 – Fantastisch
8 – Geweldig
7 – Goed
6 – OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

Ontdek meer van Pragalicious

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder