Voortaan kun je met Joy-Con controllers ook op pc gamen

Witte Joy-Con controllers

Steam heeft in een nieuwe bèta update eindelijk Joy-Con ondersteuning toegevoegd. Je kan net als op de Nintendo Switch één Joy-Con individueel gebruiken, of beide helften combineren als een volwaardige gamepad.

Persoonlijk heb ik een haat-liefde relatie met Nintendo’s Joy-Con controllers. Je kan er ongelooflijk coole dingen mee uitsteken: ze van je console schuiven, in twee controllers opdelen voor local multiplayer, ze voor de motion controls gebruiken, én ze in heerlijk frisse kleurtjes verkrijgen. Maar behoorlijk ergonomisch zijn ze niet, om nog maar te zwijgen van het aanhoudende probleem met stickdift.

Waarom je deze controllers dan ook op je pc als gamepad wil aansluiten, is me een beetje een raadsel. Maar het kan nu dus wel!

Aanvullend werd ook de ondersteuning voor Nintendo’s Classic controllers geoptimaliseerd, voor gamers die graag de retro-toer opgaan.

De ondersteuning maakt deel uit van het Steam bèta-programma. Om hieraan deel te nemen, moet je dit in de settings onder account activeren onder “beta participation”.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.