South Park-bedenkers hadden bijna een film over Trump en deepfakes gemaakt

Matt Stone en Trey Parker, de bedenkers en makers van South Park, hadden bijna een film over Donald Trump aan de hand van deepfakes gemaakt. Jammer genoeg stak de coronapandemie daar een stokje voor.

In een interview met The Hollywood Reporter vertellen Stone en Parker dat ze klaar waren om hun eerste film sinds Team America te maken: een film over Donald Trump, volledig gemaakt aan de hand van deepfakes.

“It’s sort of on hold,” zegt Parker wanneer ze het over hun eerste film sinds 2004 hebben. “It was very timely and the timeliness has passed. We’d have to rethink the majority of it now.” Met andere woorden: de film zou zeer tijdsgebonden zijn geweest en enkel steek houden als hij uitkwam in een tijd waarin Trump nog president was.

Het concept van de film klinkt in ieder geval vooruitstrevend: aan de hand van deepfake technologie zouden ze Trump in een komisch daglicht portretteren. De voormalige president zou vertolkt worden door Peter Serafinowicz, die de stem van de man voor zijn rekening nam.

Jammer genoeg besliste de coronapandemie, en meer specifiek de eerste Amerikaanse lockdown, daar anders over. Alles stond klaar om effectief aan de opnames te beginnen, en dan moest iedereen thuis blijven. Het vergde te veel planning, waardoor de tijdsgevoelige film veel te laat zou kunnen afgewerkt worden.

Als compromis maakten ze dan maar een reeks korte filmpjes waarin Trump aan de hand van deepfakes het nieuws leest in Cheyenne, Wyoming. De videos, getiteld Sassy Justice, werden meteen een virale hit.

Hoewel de film nooit gemaakt werd, besloten Parker en Stone om de deepfake-studio te behouden voor toekomstige projecten. De studio, met de naam Deep Voodoo, zou later dus zonder twijfel voor meer geschifte filmconcepten kunnen zorgen.

Maar voor de film over Trump is het te laat. Althans, zoals de kaarten nu liggen toch. Mocht de New Yorkse miljardair beslissen om in 2024 opnieuw te runnen, dan zouden de South Park-bedenkers misschien het script wat kunnen oppoetsen en hun idee alsnog tot leven laten komen. Het zou alleszins één positieve noot zijn aan een tweede kandidatuur van “The Donald”.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.