Marvel’s Midnight Suns opnieuw uitgesteld

Marvel’s Midnight Suns, de strategy-game van de hand van XCOM en Civilization-ontwikkelaar Firaxis, werd opnieuw uitgesteld. De nieuwste generatie consoles en pc krijgen voorrang bij release.

Voor de tweede keer sinds de game aangekondigd werd, duwt Firaxis de releasedatum naar achteren. Waar Marvel’s Midnight Suns normaal gezien in oktober klaar zou zijn, schuift deze nu naar maart 2023. Daarmee haalt de game nog nipt het einde van het huidige fiscale jaar, maar dat komt wel met een grote kanttekening.

Firaxis focust bij deze release namelijk enkel op de huidige generatie spelconsoles en pc. De PlayStation 4, Xbox One en Switch-versie verschijnen nog later. Meer zelfs: de versie voor de oudere consoles heeft nog geen concrete releasedatum beet.

Firaxis wijst erop dat dit de grootste en meest ambitieuze titel is waar het team tot dusver aan werkte. Aangezien ze goed werk willen afleveren, vragen ze dus meer tijd. “We know fans are looking forward to playing Marvel’s Midnight Suns and we will use this extra time to make sure we are delivering the best possible experience for everyone. Marvel’s Midnight Suns is easily the biggest game we’ve ever made and we’re incredibly appreciative of all the support players have shared with us throughout the years.

Eerder deze week nog loste het team nog extra info over het spel. Fans van Marvel en van turn-based strategy zouden wel eens een toppertje kunnen krijgen wanneer het spel dan eindelijk in de rekken belandt.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.