Als beginner op weg in Final Fantasy XIV Online dankzij zevendelige videoreeks

Het kan als beginner overweldigend zijn om te starten met het spelen van een MMORPG dat al jaren loopt. Dat moeten de mensen bij Square Enix ook gedacht hebben.

Daarom dat ze een zevendelige videoreeks online hebben gezet waarin tips en tricks worden gegeven aan beginnende Final Fantasy XIV Online-spelers. Deze gaan van het maken van een personage en de basis-mechanics tot kerkers, eindbaasgevechten en meer.

Hieronder een overzicht van de zeven afleveringen en hun content:

  • Episode 0: Series Introduction – Zie hoe de ervaren avonturier Mayra nieuwkomer Kaz introduceert in de wereld van Final Fantasy XIV.
  • Episode 1: The Adventure Begins – Kaz maakt zijn personage en zet zijn eerste stappen in Eorzea. Mayra geeft Kaz uitleg over de map en verschillende soorten quests zodat hij kan genieten van het hoofdverhaal zonder te verdwalen.
  • Episode 2: Meet Your FATE – Mayra geeft uitleg aan Kaz over de klasse-quests en hoe hij vanaf level 10 verschillende klasses kan ontgrendelen. Kaz stuit op zijn eerste FATE, een open wereld-confrontatie waaraan iedereen in zijn omgeving kan deelnemen.
  • Episode 3: Hall of the Novice – Kaz leert hoe hij zijn rommelige inventaris kan opruimen en ontdekt de Recommended Gear-feature. Mayra neemt Kaz mee naar de Hall of the Novice. Daar krijgt hij een spoedcursus over party-gevechten, en een nieuwe uitrusting.
  • Episode 4: Do Your Duty – Tijd voor Kaz om zijn nieuwe vaardigheden op de proef te stellen. Samen met Mayra vormt hij een klein team via de Duty Finder om zijn eerste kerker te voltooien. Kaz leert hoe kerkerbeloningen worden verdeeld via Need, Greed en Pass.
  • Episode 5: Trial by Fire – Kaz vormt zijn eigen team en waagt zich aan zijn eerste trial: een episch eindbaasgevecht. Dankzij zijn groeiende reputatie, wordt Kaz gerekruteerd door één van de drie Grand Companies van Eorzea. Op level 20 ontgrendelt hij zijn eigen chocobo-rijdier.
  • Episode 6: The End of the Beginning – Mayra herhaalt met Kaz nog eens alles wat hij heeft geleerd, en vertelt wat hem nog te wachten staat in de Free Trial… en daar voorbij!

De volledige serie is nu beschikbaar om te streamen op het YouTube-kanaal van Final Fantasy XIV Online.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.