Breaking Bad en Far Cry 6-acteur Giancarlo Esposito wil Professor X spelen

Wie Giancarlo Esposito zegt, denkt wellicht meteen aan één van de meest iconische baddies uit de recente geschiedenis: Gustavo Fring. Maar als het aan de man zelf ligt, kennen we hem in de toekomst misschien eerder als Professor X in de MCU-versie van X-Men.

Doorgaans speelt Esposito de slechterik in films of games. Kijk maar naar het recente Far Cry 6 (dat voorbije week zelfs gratis speelbaar was), waar hij de dictator Anton Castillo vertolkte. Maar de meesten kennen hem van Breaking Bad en Better Call Saul, waarin hij de atypische drug-kingpin Gustavo Fring speelde.

Toen Esposito tijdens TJH Superhero Car Show & Comic Con in Texas reageerde op een vraag of hij ooit in het MCU zou willen spelen als Magneto of Doctor Doom, zei de acteur dat hij al gesprekken heeft gehad met Marvel. Hierbij vermeldde hij dat hij graag onverwacht uit de hoek wil komen en zeer graag de rol van Professor X zou vertolken.

Mocht Marvel hier oren naar hebben, dan heeft Giancarlo Esposito grote schoenen te vullen. Al jaar en dag associëren we intussen de kale leider van de X-Men met Sir Patrick Stewart, ondanks dat hij in latere X-Men films ook gespeeld werd door een sublieme James McAvoy als jongere versie. Op die manier zou Esposito in zijn eerste echt grote goodguy-rol meteen vergeleken worden met enkele van de beste acteurs van het moment.

Ik zie het alvast wel zitten: een afro-Amerikaanse Professor X om het MCU eens grondig door elkaar te schudden. Make it happen, Marvel!

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.