Komt er een nieuwe Deus Ex aan?

Deus Ex

Eidos Montreal wil weer een Deus Ex-game maken. Althans, als we industrie-insider Jeff Grubb mogen geloven.

Lang voordat CD Projekt RED met Cyberpunk 2077 het hele cyberpunk-genre weer de op de kaart zette bij het grote publiek, was Deus Ex dé beste game-reeks binnen deze niche. We kunnen dan ook niet anders dan enthousiast worden wanneer Jeff Grubb in de Giant Bomb Game Mess Morning podcast vertelt dat er waarschijnlijk een nieuwe titel in die reeks zit aan te komen.

Eidos Montreal, die de meest recente Deus Ex-titels ontwikkelde onder de vlag van Square Enix, zou klaar staan om op een nieuw project binnen de serie te springen.

It’s early. The rumbling I’ve heard is that the studio wants to immediately get into Deus Ex. They want to get right back into that. They want to challenge – they want to do what Cyberpunk 2077 couldn’t, and stuff like that. That’s the word going around. We’ll see if that happens. It’s so early, like what that will turn into. But there was no possibility for that conversation to begin under the current Square Enix, right,” aldus Grubb.

Eidos Montreal kwam net zoals Tomb Raider-studio Crystal Dynamics (waar ook een nieuwe game in de maak blijkt) recent onder nieuw leiderschap door de overname van Embracer Group. Bij Square Enix was er geen gehoor naar een nieuwe Deus Ex-game, maar Embracer zou er zo te zien wél voor openstaan.

Ik kan alleszins niet wachten om te zien hoe een moderne Deus Ex-titel eruit zou kunnen zien. Zeker als je hoort dat de developers Cyberpunk 2077 het vuur aan de schenen willen leggen. Hopelijk kloppen de geruchten!

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.