“Call of Duty is onvervangbaar in het shootergenre en zou de aankoop van consoles kunnen beïnvloeden als het exclusief zou worden”

Call of Duty draait reeds een eeuwigheid mee in de wereld der videogames. Geef toe, zouden we ons nog een wereld zonder Call of Duty kunnen voorstellen? Ook bij Sony beseffen ze dat…

Ze zijn er daar bij Sony toch niet echt gerust in. Sinds Microsoft Activision-Blizzard opkocht zijn zij immers eigenaar van Call of Duty. En als Microsoft daar in in heeft, dan maken ze Call of Duty exclusief voor pc en Xbox. Iets waar Sony toch een beetje schrik voor heeft…

De Call of Duty-franchise stond centraal in het antwoord van Sony op het verzoek van de Braziliaanse regering om informatie over de Microsoft/Activision Blizzard-deal. Sony deelde een gedetailleerde uitleg waarom de reeks onvervangbaar is in zijn genre en de aankoop van consoles zou kunnen beïnvloeden indien deze exclusief zou worden.

Met andere woorden, als Call of Duty exclusief zou worden, dan zouden heel wat gamers overwegen om hun PlayStation console aan de kant te schuiven en een Xbox-console aan te schaffen.

Call of Duty is zo populair dat het de keuze van gebruikers voor een console beïnvloedt en hun netwerk van trouwe gebruikers is zo diep geworteld dat zelfs indien een concurrent het budget had om een soortgelijk product te ontwikkelen, het niet in staat zou zijn om te concurreren.

Zou jij dat ook doen?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: