PlayStation levert meer PlayStation 5-consoles, maar winst zakt met 37%

PlayStation 5

Het lijkt allemaal peis en vree ten huize Sony PlayStation, maar onder de kraaknette façade lijken er toch wat breuklijnen te verschijnen.

Laten we beginnen met het goede nieuws. PlayStation heeft het voorbije kwartaal 0,1 miljoen (of 100.000) meer PS5-consoles geleverd dan het vorige kwartaal. Dat zijn bovendien ook 400.000 stuks meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. In totaal werden er al 21.7 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept.

Tot daar het positieve nieuws, want het bedrijf rapporteert tegelijkertijd ook een winstdaling van maar liefst 37% en daar zijn twee oorzaken voor te vinden. In de eerste plaats zijn de prijzen voor de grondstoffen serieus gestegen, waardoor er simpelweg minder winst gemaakt wordt per console. Hier kan Sony dus weinig aan doen.

Maar de andere oorzaak voor deze forse winstdaling ligt voor een groot stuk wél bij Sony: de verkoop van software is namelijk serieus ingezakt. Met maar liefst 26%. En dat is niet verwonderlijk, want de laatste maanden verschenen er weinig tot geen grote, exclusieve topgames voor PlayStation-consoles. Zowel de derde partijen als de eigen PlayStation Studios lieten het hier afweten.

Sony hoopt het tij te keren met twee topgames die in de planning staan voor eind dit jaar: The Last of Us Part I remake op 2 september én God of War Ragnarök op 9 november.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'PlayStation levert meer PlayStation 5-consoles, maar winst zakt met 37%'

  1. sorry hoor! denken ze nu echt dat ik opnieuw 80 euro ga uitgeven aan een “oude” game.
    Het mag dan misschien allemaal wat mooier zijn en beter draaien het is en blijft een remake.
    Volgens mij gaan ze daar ook hun winstmarge niet mee optrekken vrees ik….

Reacties zijn gesloten.