“Hell Pie is een hilarische ervaring voor 3D-platformerfans die houden van een leuke cartoony stijl en over-the-top humor”

Hell Pie beschrijft zichzelf als een obscene 3D platformer, de meeste 3D platformers houden zich aan vaste conventies: heldere en kleurrijke werelden met gezonde, breedogige inwoners. Hell Pie, geïnspireerd door titels als Psychonauts en Conker’s Bad Fur Day, is een grotesk avontuur dat het schattige ontwerp dat in het genre is blijven hangen, op kauwt en uitspuugt. De vraag blijft echter of deze weerzinwekkende platformgame mijn smaakpapillen doet prikkelen of zal ik er een beetje misselijk van worden?

Waarom Wel?

Hilarische ontdekkingstocht

Je speelt als Nate die op een helse dag een telefoontje krijgt van Satan (je baas) en je vertelt dat je zijn verjaardagstaart moet maken. Satan is binnenkort jarig en hij was van plan zijn kok te bellen maar had een verkeerd nummer gebeld. Hij geeft Nate de opdracht om de taart te regelen, dus vertrekt onze kleine demon op een duivels avontuur. Nate krijgt een klein, mollig engeltje genaamd Nugget toegewezen en wordt naar de Aarde gestuurd om ingrediënten te verzamelen.

Het hoofddoel in Hell Pie is om genoeg ingrediënten te verzamelen voor je bakopdracht, maar voor fans van glimmende shit zal er genoeg zijn om hen bezig te houden. Elk hubgebied en elk substadium heeft een lijst met collectibles die je kan verzamelen daarmee kan je outfits kopen om Nate of Nugget aan te kleden in verschillende gradaties van absurditeit, variërend van een mankini tot een SM-outfit en een Hawaïshirt. Elk van de vier hoofdwerelden bevat drie levels waarin een ingrediënt verborgen zit.

Een belangrijk facet van Hell Pie is dat er onder de vele kak- en lul-grappen, intense gore en grove humor duidelijk veel zorg is besteed aan elk aspect van het spel. Nauwkeurig ontworpen werelden maken plaats voor kleinere levels binnen levels, en het verkennen wordt vaak beloond met een collectible of een upgrade. Niets voelt weggegooid in Hell Pie, en elke centimeter voelt uitgestippeld met het oog op ontdekken.

Waarom Niet?

Ook in de hel zijn er bugs

Maar laten we duidelijk zijn, als dit soort humor je een ongemakkelijk gevoel geeft, kan dat een spelbreker zijn. Ik kan dit type humor het best vergelijken met South Park-stijl humor. Het gebrek aan voice acting is daarbij een grote reden waarom de humor soms zijn doel mist. Maar hoe plezierig het platformspel ook is, er zitten nogal wat bugs in die het algemeen spelplezier bederven. Meestal gaat het om kleine foutjes, waarbij Nate tijdelijk vast komt te zitten op een deel van de omgeving. Andere keren verbiedt iets je om verder te komen in het spel, wat vervelend kan zijn, vooral als het telkens opnieuw voorkomt.

VERDICT

6

Hell Pie is niet revolutionair, maar wel verfrissend om te spelen. Een hilarische ervaring voor 3D platformerfans gevuld met een leuke cartoony stijl en over-the-top humor. De ingrediënten voor een degelijke platformer zijn aanwezig maar de bugs, inconsistente mechanica en een algemeen gebrek aan polish maken dat de game voor mij niet meer dan een gewoon leuke platformer blijft.

Pluspunten
+ Gedurfde humor
+ Levels zijn gevarieerd en creatief
+ Veel collectibles

Minpunten
Niet iedereen zal de humor kunnen smaken
Sommige verzamelobjecten zijn piepklein
Net iets te veel bugs

Hell Pie
Beschikbaar vanaf 21/07/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op PC
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.