Warhammer 40.000: Darktide uitgesteld naar 30 november op pc, Xbox-versie komt nog later

Warhammer 40.000: Darktide

Ontwikkelaar Fatshark heeft zijn fans opnieuw moeten teleurstellen, want het heeft opnieuw de releasedatum van Warhammer 40.000: Darktide achteruit geschoven.

Via een uitgebreid Twitter-bericht geeft de ontwikkelaar meer info over het uitstel. Ze zijn dankbaar voor de steun en feedback van de fans, maar zijn dus genoodzaakt om pc-versie van de game uit te stellen naar 30 november. De Xbox-versie moet nog later verschijnen.

Fatshark zegt meer tijd nodig te hebben om de stabiliteit, performance en de achterliggende systemen op punt te krijgen. Die tijd hebben ze nodig om de gamers de best mogelijk ervaring te geven. (Dat laatste hebben we de laatste tijd al meer dan een keer gehoord)

Normaal gezien had Warhammer 40.000: Darktide in de herfst van 2021 het levenslicht moeten zien, waarna het werd uitgesteld naar de lente van 2022. Ook die datum werd niet gehaald en nu zal de game meer dan een jaar na de initiële releasedatum uit komen. Als Fatshark hun woord nu wél houdt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.