What Remains of Edith Finch is nu beschikbaar op PS5 en Xbox Series

What Remains of Edith Finch

Bij gebrek aan nieuwe IP’s van grote studio’s of triple A-games van diezelfde studio’s grijp ik toch iets meer terug naar indiegames. Iets wat ik vroeger nooit deed trouwens, maar ik moet bekennen dat er tussen die indies en kleinere projecten heel wat pareltjes zitten. Dat is ook het geval voor deze What Remains of Edith Finch.

Eerst iets over de game: Edith Finch, is een mysterieus avonturenspel waar het verhaal centraal staat.

Als Edith verken je het kolossale Finch-huis, op zoek naar verhalen terwijl ze haar familiegeschiedenis onderzoekt en probeert uit te zoeken waarom zij de laatste van haar familie is die nog in leven is. Elk verhaal dat je vindt, laat je het leven van een nieuw familielid ervaren op de dag van hun dood, met verhalen die variëren van het verre verleden tot het heden.

Het spel en de toon van de verhalen zijn net zo gevarieerd als de familie Finch zelf. De enige constanten zijn dat elk verhaal wordt gespeeld vanuit een eerstepersoonsperspectief en dat elk verhaal eindigt met de dood van dat familielid.

Wel Annapurna Interactive, ook de uitgever van Stray trouwens, laat nu weten dat What Remains of Edith Finch nu beschikbaar is op PS5 en Xbox Series X|S (ook Game Pass trouwens), inclusief ondersteuning voor 4K en 60 FPS. Heb je de game op PS4 en Xbox One, dan kan je gratis upgraden ook. (OPGELET: enkel als je de game gekocht hebt. Heb je hem binnengehaald via PS Plus, dan kan je niet gratis upgraden)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)