The Lost Wild is een mix tussen Alien: Isolation en Jurassic Park

Annapurna Interactives The Lost Wild lijkt op het eerste zicht een mooi huiveringwekkende combo te vormen van het claustrofobische en opgejaagde duistere sfeertje van Alien: Isolation, waarbij de Xenomorph vervangen werd door dino’s. Kan niet anders dan goed worden hoop ik dan.

Als afsluiter van de Annapurna Interactive Showcase kregen de kijkers een blik op een nieuwe titel van ontwikkelaar Giant Ape Games genaamd The Lost Wild.

Zelf omschrijft de studio de game als volgt:

The Lost Wild is een meeslepende en filmische dinosaurusgame die de eerbied en terreur van de meest magnifieke dieren uit de natuur vastlegt. Kom oog in oog te staan met dinosaurussen die zich gedragen als wilde dieren, niet als monsters.

Verken een prehistorische wildernis waar je midden in de voedselketen staat. Houd je hoofd laag, blijf alert en ontwijk. Als al het andere faalt, vlucht of probeer te intimideren met niet-dodelijke wapens, wat resulteert in intense kat-en-muis-achtige gameplay.

Zo snap je meteen waarom ik de link leg met Alien: Isolation.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)