Sony rolt systeemsoftware bèta uit voor PlayStation 5

PlayStation 5

Wie per e-mail door Sony werd uitgenodigd om deel te nemen aan de bèta, kan sinds vandaag aan de slag met de nieuwste systeemsoftware-update die door Sony werd uitgerold. De bèta biedt onder andere ondersteuning voor 1440p output en voegt folders aan de gamebibliotheek toe.

Wie zoals mezelf zijn of haar PlayStation 5 heeft aangesloten op een monitor, zal begrijpen dat het enorm frustrerend is dat de PS5 nooit ondersteuning heeft geboden aan 1440p output. Dit was te wijten aan het feit dan Sony niet erg actief was op de monitorenmarkt. Daar is sedert kort verandering in gekomen met de aankondiging van de InZone-monitoren.

Een andere frustratie die bij vele gamers de kop opstak is het onoverzichtelijke hoofdmenu. Met de komst van het nieuwe PlayStation Plus hebben vele gamers heel wat games aan hun bibliotheek toegevoegd waardoor de schreeuw naar folders almaar groter werd.

Daar komt binnenkort gelukkig verandering in. Hoewel de beta enkel toegankelijk is voor de uitgenodigde deelnemers, is het de bedoeling om deze update later dit jaar uit te rollen voor iedereen.

Naast ondersteuning voor 1440p output en het toevoegen van folders omvat de systeemsoftware bèta nog een aantal andere nieuwigheden zoals het vergelijken van 3D-audio met stereogeluid en nieuwe sociale functies.

Wie alles in detail wil nalezen, kan dit hier doen.

Wanneer de update uitgerold wordt voor iedereen, is nog niet bekend.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.