Sony kondigt verrassend nieuwe 4K-monitor aan

Wanneer het op monitors aankomt, dan kies ik nog steeds in de eerste plaats voor Samsung, op de voet gevolgd door LG. Nu komt ook Sony zich na vele jaren weer in de debatten mengen.

Een tijdje geleden vertelden we al dat er geruchten waren dat Sony nieuwe hardware zou aankondigen, en kijk, verrassend genoeg horen daar monitors bij. En geen brol zoals ze bij ons zeggen…

Dat verandert met het vlaggenschip, de Sony inZone M9 en zijn broer, de InZone M3. De M9, niet te verwarren met de in maart aangekondigde Samsung M8 4K smart monitor, is een 27 inch 4K HDR monitor met een 144 Hz verversingssnelheid. De meest interessante eigenschap is echter de LED-achtergrondverlichting met full-array local dimming (FALD), die – samen met de VESA DisplayHDR 600-certificering en 95 procent beweerde DCI-P3-dekking – bijzonder aantrekkelijk is voor HDR-gebruikers.

Voor consolegamers ondersteunt Sony’s M9 Auto HDR Tone Mapping, dat volgens Sony in een persbericht samenwerkt met de PlayStation 5 “om de monitor tijdens de eerste installatie automatisch te herkennen en de HDR-instellingen te [optimaliseren]“.

  • INZONE M9: A 27-inch monitor with 4K resolution and 144Hz refresh rates. It also features Full Array Local Dimming, and DisplayHDR 600 certification. Sony also claims that the monitor has more than 95% coverage of the DCI-P3 colour space. Prijs: € 1099,-
  • INZONE M3: A 27-inch 1080p monitor with a refresh rate of 244Hz, the INZONE M3 also features support for Nvidia G-Sync, DisplayHDR 400 certification, 99% coverage for sRGB colour space, and support for 1.07 billion colours.

Check hieronder de volledige presentatie van het InZone-gamma waaronder monitors, headsets,…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)