Eerste Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition aangekondigd

The Pokémon Company International heeft vandaag de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ aangekondigd. Vanaf 10 augustus 2022 kunnen fans het populaire verzamelkaartspel op een geheel nieuwe manier beleven. Ze krijgen namelijk gratis toegang tot een digitale galerij met illustraties uit meer dan 26 jaar Pokémon.

Deze online tentoonstelling zal beschikbaar zijn in tien talen. Bezoekers kunnen genieten van close-ups van het prachtige artwork van honderden Pokémon TCG-kaarten in drie categorieën:

  • ‘Life’ richt zich op het leven van de Pokémon en toont hen in uiteenlopende leefomgevingen.
  • ‘History’ kijkt terug op meer dan 26 jaar Pokémon Trading Card Game: van de lancering van de allereerste set in 1996 in Japan tot nu.
  • ‘Artist’ toont illustraties van verschillende Pokémon TCG-kunstenaars, elk met hun eigen unieke artistieke stijl.

Daarnaast geven in de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition‘ vijftig artiesten een toelichting op een Pokémon TCG-kaart die ze zelf ontworpen hebben. Ze delen herinneringen en vertellen over het creatieve proces achter hun creatie.

Ook heeft de Japanse illustrator Takumi Wada drie Pokémon TCG-kaarten ontworpen die tijdens de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ onthuld worden: de eerste op 23 augustus, de tweede op 7 september en de derde op 22 september.

De ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ loopt van 10 augustus 2022 tot 23 oktober 2022.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)