Naughty Dog toont visuele en gameplay-gerelateerde verbeteringen van The Last of Us Part I in video

The Last of Us Part 1

De ene kijkt er naar uit, de andere spreekt over een cash grab. Hoe dan ook zal iedereen die The Last of Us Part I binnenkort gaat spelen, opnieuw kunnen genieten van één van de beste spellen dat ooit voor PlayStation werd uitgebracht.

In een blogpost gaat Sid Shuman, senior director bij SIE Content Communications, dieper in op de verbeteringen die The Last of Us Part I met zich zal meebrengen op PlayStation 5.

Op grafisch vlak kan je als speler kiezen tussen native 4K waarbij gemikt wordt op 30 FPS of dynamische 4K waarbij gemikt wordt op 60 FPS. Het spreekt voor zich dat de game ook ten volle gebruik gaat maken van de DualSense controller haptics en triggereffecten.

Maar dit zijn niet de enige verbeteringen die The Last of Us Part I met zich meebrengt op PlayStation 5. Van art direction tot personagemodellen, de hele game is vanaf de grond opnieuw opgebouwd om zo optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden van de PlayStation 5. Er zijn nu meer dichtere physics met veel bumpables en chipables. Een voorbeeld hiervan is dat kogels nu beton en andere omgevingsobjecten aan flarden kunnen schieten en cinematics die nu naadloos overgaan in gameplay. Ook voelen alle personages overtuigender en realistischer aan, mede dankzij AI-upgrades.

Tot slot heeft Naught Dog nog een aantal verzoeken van de fans verwerkt waaronder een ‘permadeath’-modus en een groot aantal vrij te spelen outfits voor Joel en Ellie. De game bevat verder meer dan zestig toegankelijkheidsopties en een nieuwe modus voor audiobeschrijving.

Wie denkt dat de game louter een cash grab is, kijkt best eens naar onderstaande video.

The Last of Us Part I zal op 2 september verschijnen voor PlayStation 5 en zal later ook op PC uitgebracht worden.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.