Aandelen CD Projekt Red maken duik van 75%

Cyberpunk 2077

En daar is maar één reden voor, Cyberpunk 2077. Hoe goed de game ook is op deze moment, de aandelen van de Poolse ontwikkelaar zijn flink gekelderd sinds de release.

PCGamer maakte op basis van een verslag van Business Insider Poland bekend dat de studio achter The Witcher en Cyberpunk 2077 de waarde van hun bedrijf van veertig miljard Poolse złoty naar minder dan tien miljard zagen dalen. Dat is een serieuze duik van ruim 75% in twee jaar tijd.

Achter de reden waarom die daling heeft plaatsgevonden, moeten we niet lang zoeken: de problematische staat waarin Cyberpunk 2077 bij de release verkeerde, voornamelijk de Xbox One – en PlayStation 4- versie. Het spel draaide voor geen meter en zat vol bugs en glitches. Sony besliste om de game uit de PlayStation Store te verwijderen.

De waarde van een aandeel van CD Project Red voor de release van Cyberpunk was ongeveer 84 euro. De eerste paar maanden van 2021 halveerde de waarde van een aandeel. Sinds maart dit jaar is de waarde nog maar eens gehalveerd.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.