Microsoft gaat goedkoper Netflix-abonnement van advertenties voorzien

Het is al langer bekend dat Netflix met een goedkoper abonnement komt om zo meer klanten te bereiken. Een grote kanttekening hierbij is dat dit abonnement advertenties gaat bevatten in ruil voor het lagere maandelijkse abonnementsbedrag dat we moeten betalen.

Netflix heeft nu bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken met Microsoft om invulling te geven aan de advertenties. Deze deal geldt niet enkel voor de Amerikaanse markt, maar zal gelden voor alle landen wereldwijd.

Het is bekend dat Microsoft al langer werkt aan technologie om reclame te tonen in hun games. Het lijkt er dus op dat het Amerikaanse bedrijf dezelfde technologie wil gaan uitrollen bij Netflix.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het goedkopere abonnement uitgerold gaat worden en wat we daar dan uiteindelijk moeten betalen. Ter illustratie: het goedkoopste Netflix-abonnement kost op dit moment €7,99 en daarvoor krijg je SD-kwaliteit en kan je met slechts 1 scherm tegelijk kijken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Microsoft gaat goedkoper Netflix-abonnement van advertenties voorzien'

  1. Iedereen kan natuurlijk zelf invulling geven of dit een goede zaak is of niet maar voor mij is de reclame een “merde” in het televisiegebeuren, kabel of subs! In plaats van iets creatiefs te bedenken hervalt men steeds in een slechtere aanpak, jaar op jaar. Waarschijnlijk ook mede door een weg in te slaan waarin ze niet meer terug konden? Benieuwd hoe mensen, algemeen, naar dit soort praktijken gaan kijken. Van het moment men een hand kreeg in het reclamegebeuren werd dit algauw, een arm. Waar het in den beginne nog was van, even een plasje doen tijdens de reclame, werd het algauw iets van, waarom kijk ik nu evenveel reclame dan wat ik eigenlijk aanvankelijk wou zien? Toen dit laatste aan het gebeuren was,begon ik echt af te haken van die zenders en tot “een miss kan ik het opnemen” scenario. Nu kan men die reclame al niet meer doorspoelen! Ik denk dat de impact van reclame op kinderen en jongeren echt onderschat wordt (in de slecht zin bedoel ik dan). Ik kan niet meer verleid worden door dingen waarin “teveel” reclame zit, interesse op slag weg (teweinig & te kostbare tijd in een dag om daaraan te besteden). Betalen voor reclame is helemaal te zot voor woorden voor mij persoonlijk (al is het minder) & ik begrijp dat het ergens een verdienmodel moet blijven (maar tijd = geld). Blij dat er zoeits als Ad Blocker op Youtube filmpjes bestaat want ook daar van, ok, ik kijk even reclame, naar “we zijn ze weer aan het overdrijven”.

    Serieuze epistel over reclame zie ik nu.Ik denk dat ik een hekel heb aan reclame 😉

Reacties zijn gesloten.