fbpx

Final Fantasy 7 Rebirth verschijnt enkel op PS5 vanwege ssd-schijf

Final-Fantasy-VII-Rebirth

Square Enix meldt dat Final Fantasy 7 Rebirth alleen op PlayStation 5 zal verschijnen vanwege de ssd-schijf in de current-gen console. Jammer dus voor iedereen die nog met een PlayStation 4 zit…

Nieuws outlet Gematsu vertaalde een mededeling van Yoshinori Kitase, executive producer van Final Fantasy 7 Rebirth. “Het verhaal speelt zich af na de ontsnapping uit Midgar, we komen daarna in een veel grotere wereld terecht. Daarom hadden we de specificaties van de PlayStation 5 nodig, om comfortabel door deze spelwereld te kunnen reizen.”

Het eerste deel van de remakereeks kwam wel uit op PS4. Kitase legt uit waarom Rebirth niet op de PlayStation 4 zal verschijnen en vergelijkt specifiek de PS5 met de PS4. De voornaamste redenen zijn het verschil van de grafische kwaliteit en de snelheid van de ssd-schijf.

De release van het vervolg op de Final Fantasy 7 Remake moet tijdens de winter van 2023 op PlayStation 5 verschijnen.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d