fbpx

Konami wil verkoop van Metal Gear-games hervatten ter ere van 35e verjaardag

Metal Gear Solid 2

Wist je dat we vandaag een speciale verjaardag vieren? Op 13 juli 1987 werd namelijk de allereerste Metal Gear-game uitgebracht op de MSX2 home computer.

Ter ere van die verjaardag heeft Konami een tweet de wereld ingestuurd waarin het zegt dat ze zich aan het voorbereiden zijn om de verkoop van Metal Gear-titels die tijdelijk zijn opgeschort, te hervatten.

Exacte titels worden niet genoemd, maar we kunnen ervan uitgaan dat het onder andere gaat om Metal Gear Solid 2 en 3. De verkoop van deze games werd in digitale winkels van PS3, XBOX 360 en GoG opgeschort omdat er blijkbaar problemen waren met de rechten.

Een tijdspanne waarin we de verloren gewaande games opnieuw in de digitale winkelrekken mogen verwachten, is niet bekend. Maar ik veronderstel dat Konami hier niet al te lang mee gaat wachten na deze aankondiging.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: