Beangstigende deckbuilder Inscryption komt naar PlayStation

Wie graag een kaartje legt en daarbovenop geconfronteerd wordt met angstzweet op diverse plekken van het lichaam kan maar beter even opletten. Daniel Mullins, de bedenker van Inscryption heeft namelijk aangekondigd dat zijn beangstigende deckbuilding roguelite naar PlayStation komt.

Sinds oktober 2021 is Inscryption speelbaar voor PC en deze game heeft toen zo’n goeie scores gekregen dat je er torenhoge kaartenhuizen van kan bouwen. Daarom is het dan ook niet gek, dat Daniel Mullins de game naar de PlayStation consoles brengt.

Het grote verschil met de PC-versie en die van de PlayStation versie is het gebruik van de controller. Inscryption zal vlijtig gebruik maken van de RGB verlichting en de speaker van de controller. Een pratende kaart met de naam Stoat zal je via je controller horen en het licht van je controller zorgt voor de sfeer.

Mullins zei het volgende over de RGB verlichting: ‘Als je in het donker speelt, ben je een kleine stap dichterbij Leshy’s cabin’.

Voor de rest is Inscryption hetzelfde als de PC-versie van de game. Een perfecte combinatie van een kaartspel, escaperoom en horror. De game start als een roguelite card battler, maar het verhaal wordt steeds duisterder. Uitgever Devolver Digital brengt de game naar zowel PlayStation 4 als PlayStation 5, maar voorlopig is er nog geen releasedatum vrijgegeven.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.