Er komt weer een BlizzCon in 2023

De grote baas bij Blizzard, Mike Ybarra, heeft verklaard dat het bedrijf ernaar streeft om weer een fysieke editie van BlizzCon te organiseren in 2023.

De jaarlijkse gaming conventie die is bedoeld om de games van Blizzard te vieren, heeft sinds 2019 geen live, in-person evenement meer gehad. Blizzard-baas Mike Ybarra heeft de Los Angeles Times verteld dat er plannen zijn om dit terug nieuw leven in te blazen.

“We hebben eerder aangekondigd dat we een pauze nemen met BlizzCon zodat we het opnieuw vorm kunnen geven voor de toekomst, maar we willen wel terugkeren naar een live-evenement waarmee we de community kunnen laten zien waar Blizzard voor staat,” legt Ybarra uit. “We zijn vastberaden om BlizzCon in 2023 terug te organiseren.

In mei 2020 annuleerde Blizzard officieel de plannen voor het evenement van dat jaar, vanwege de aanhoudende problemen veroorzaakt door de pandemie. Het bedrijf verklaarde toen dat het de haalbaarheid aan het bespreken was om in plaats daarvan een digitaal evenement te houden in 2021. BlizzConline vond plaats in februari 2021, maar enkele maanden later bevestigde Blizzard dat een fysiek evenement later in het jaar was geschrapt vanwege de aanhoudende pandemie.

Blizzard was van plan om begin 2022 een hybride evenement te houden dat de formule van BlizzConline zou mengen met kleinere in-person bijeenkomsten, maar ook dit werd geannuleerd na het opduiken van het seksuele discriminatie en intimidatieschandaal bij Blizzard.

“Op dit moment hebben we het gevoel dat de energie die het zou kosten om een show als deze te organiseren, het beste besteed kan worden aan het ondersteunen van onze teams en het vooruit helpen van de ontwikkeling van onze games. Daarnaast willen we ook graag de tijd nemen om opnieuw te bedenken hoe een BlizzCon-evenement er in de toekomst uit zou kunnen zien. De eerste BlizzCon werd 16 jaar geleden gehouden, en er is sindsdien zoveel veranderd – met name de vele manieren waarop spelers en gemeenschappen kunnen samenkomen en het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van iets groters. Hoe het evenement er in de toekomst ook zal uitzien, we moeten er ook voor zorgen dat het zo veilig, gastvrij en inclusief mogelijk aanvoelt. We streven naar voortdurende communicatie met onze spelers, en we zien BlizzCon daar in de toekomst een grote rol in spelen,” aldus Ybarra.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.