Makers van Stranger Things werken aan live action Death Note-adaptatie

Death Note

Matt en Ross Duffer, de broers die Stranger Things in het leven riepen, werken aan een tv-serie gebaseerd op Death Note.

De broers zouden onder de vlag van hun nieuwe productiehuis Upside Down Pictures aan meerdere projecten werken. Naast een spin-off van Stranger Things en een verfilming van het Stephen King-boek The Talisman zou daar dus ook een live action adaptatie van de manga Death Note bij zitten.

Death Note kreeg in 2017 al eens een live action-verfilming op Netflix die zich veeleer losjes baseerde op de gelijknamige manga en anime. Hoewel we nog niet veel weten over het project van de Duffer-broers is het wel duidelijk dat deze adaptatie los staat van die andere live action-verfilming.

Voor alledrie de projecten gaat Upside Down Pictures in zee met Netflix. Er is nog weinig bekend over de drie series die in de maak zijn en welke rol de Duffers hierin opnemen. Wel weten we dat de Stranger Things-spinoff door de broers geschreven werd. De adaptatie van The Talisman zal dan weer in samenwerking met Curtis Gwinn gebeuren. Die verdiende zijn strepen als co-executive producer en schrijver voor Stranger Things.

Matt en Ross Duffer focussen zich momenteel nog op het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things. De drie andere series zullen wellicht pas later verschijnen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.