Kazuki Takahashi, de bedenker van Yu-Gi-Oh, is op 60-jarige leeftijd overleden

yu-gi-oh

De Japanse publieke omroep NHK laat via een bericht weten dat de mangatekenaar, die verantwoordelijk is voor het ontstaan van Yu-Gi-Oh, op 60-jarige leeftijd is overleden.

NHK meldt dat Takahashi werd gevonden met een snorkeluitrusting op 300 meter voor de kust van Nago in de prefectuur Okinawa. De brandweer kwam ter plaatse en heeft een poging gedaan Takahashi te reanimeren, maar hij werd later dood verklaard. De Japanse kustwacht onderzoekt nu de omstandigheden die tot de dood van Takahashi hebben geleid.

Takahashi begon in 1982 als mangatekenaar, maar kreeg pas in 1996 groot succes, toen hij de immens populaire Yu-Gi-Oh mangaserie creëerde voor het Japanse tijdschrift Weekly Shōnen Jump.

Yu-Gi-Oh volgt het verhaal van Yugi Mutou, een verlegen jongetje dat een eeuwenoude puzzel genaamd de Millennium Puzzle oplost, waardoor zijn lichaam bezeten raakt door een mysterieuze gokgeest. Deze geest zorgt ervoor dat Yugi iedereen met een duister hart uitdaagt om mee te doen aan gokspelletjes, waarbij na een nederlaag vaak duistere straffen volgen.

Yu-Gi-Oh is in de loop der jaren zo populair geworden dat er meer dan 50 videospelletjes aan zijn gewijd, waarvan er vele wereldwijd zijn uitgebracht.

De meest recente daarvan, Yu-Gi-Oh Master Duel, is in januari uitgekomen voor PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch en pc.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.