Is What Remains of Edith Finch onderweg naar PS5 en Xbox Series X|S?

What Remains of Edith Finch

Als je niet persé op zoek bent naar triple A games maar wel op zoek bent naar iets speciaals, dan hoort What Remains of Edith Finch daar zeker bij. Misschien is dat net de reden waarom deze game ook thuishoort op de next gen consoles.

The Vanishing of Ethan Carter, What Remains of Edith Finch, Martha is Dead, Everybody’s Gone to the Rapture, Firewatch, en zo kan ik er nog tig opnoemen, het zijn allemaal steengoede games die in je collectie thuishoren.

Voor What Remains of Edith Finch (Giant Sparrow – 2017) ziet de toekomst er alvast mooi(er) uit. De game zou namelijk een PS5 en een Xbox Series X|S versie krijgen, waarbij gamers die het spel reeds hebben hun versie gratis kunnen upgraden.

Dat zou blijken uit een Taiwanees rating board waar de game plots opdook in de lijst voor zowel PS5 als Xbox Series X|S.

Niet bekend met de game? De titel draait om de 17-jarige Edith Finch, die is teruggekeerd naar haar vervallen ouderlijk huis om te onderzoeken waarom haar familieleden de onfortuinlijke gewoonte hebben om op ongebruikelijke manieren jong te sterven. In elk verhaal dat je vindt, beleef je het leven van een nieuw familielid op de dag van hun dood, door de geschiedenis van de familie heen.

Tip van het huis: op Steam kost de game je net geen 6 euro, dus probeer hem zeker!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)