Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 25 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Vampire The Masquerade: Swansong heb ik uitgespeeld de voorbije week. Hoog tijd om mijn tanden in The Quarry (186 eindes) te zetten. Ik heb zowel Until Dawn als de games uit The Dark Pictures Trilogy (meerdere keren) uitgespeeld, dus kan en mag ik deze niet negeren. En een beetje bibberen van de schrik is altijd goed voor je hart. Daar blijf je jong van hebben ze me gezegd.

Qua series was ik begonnen met Peaky Blinders, maar ik voel ‘em nog niet. Misschien even doorbijten het komende weekend om er ‘in’ te geraken. En if not dan is er nog altijd Stranger Things en den Obi-Wan Kenobi. Maar ik heb ook gezien dat Man vs Bee te zien is op Netflix dit weekend. En aangezien ik een grote fan ben van Mister Bean wil ik deze film zeker niet missen!


MrRolfson

Na de magistrale doortocht van Iron Maiden vorige week trek ik dit weekend naar het heilige gras van Werchter. Daar vindt TW Classic plaats en met Nick Cave & The Bad Seeds, Florence + The Machine, Sylvie Kreusch én The Smile (met Thom Yorke van Radiohead) op het menu kan dat niet verkeerd aflopen!

Zondag wordt het op mijn leeftijd wat bekomen, maar dat kan met After Life op Netflix. Een prachtige reeks van Ricky Gervais die je meeneemt op een emotionele rollercoaster.


RoMa

Zaterdag trek ik over de grens naar Jera On Air in het pittoreske Ysselsteyn in Nederland. Hardcore, metalcore & punk staan op de menukaart. Knocked Loose, Terror, Electric Callboy, Vein, Bullet For My Valentine en Rise Against zijn mijn grote redenen tot afzakken. Dansen in de moshpit!

Op zondag zal ik wél aan het gamen slaan met het nieuwe seizoen van Fall Guys: Ultimate Knockout. 7 nieuwe maps en stuk voor stuk zijn het te gekke speeltuinen! Ik ben weer helemaal in de ban. Tussendoor zal ik nog een beetje online knallen met m’n Ultimate Team in FIFA22, dat intussen rating 93 heeft. Ik smijt me ook op de review van Outriders: Worldslayer. Met alle plezier van de wereld trek ik weer naar Enoch.


Jim

Vorig en komend weekend was/is niet zo bevorderend voor mijn backlog want wederom staat er zaterdag opnieuw een vrijgezellenfeest gepland. Ditmaal van mijn broer die in juli in het huwelijksbootje stapt.

Vrijdag wordt het een korte gamesessie aangezien ik zaterdagochtend al om 9u in Oostende moet staan. Zondag is het vooral uitrusten om maandag weer fris in mijn camionette te zitten. Ik zal dus laidback in de zetel Master Chief verder helpen om The Covenant terug het heelal in te sturen wherever the hell ze vandaan komen.


Lazlo

Ik was het bijna vergeten, maar vanavond sta ik mee te kwelen op klassiekers als Give It All, Prayer of the Refugee en Survive. Jawel, Rise Against – één van mijn favo bands van toen ik nog een tiener was – treedt op in OLT Rivierenhof. Een uiterst unieke plek voor een band van dit caliber, dus daar moét ik bij zijn. Zelfs als ik hun meest recente werk al een tijd niet meer op de voet volg.

Met schorre stem en de nodige Dafalgans begin ik dan aan een weekend vol verjaardagsfeestjes voor zoonlief die één jaar wordt. Als er nog tijd overschiet om te gamen, dan zal het op Switch te doen zijn, waar ik niet alleen de port van Wreckfest voor jou aan de tand voel, maar ook op monsterjacht ben in Monster Hunter Rise én schattige avonturen beleef met The Legend of Zelda: Link’s Awakening. En krijgen we er nog wat TV-tijd bij? Dan gaat die wellicht naar de nieuwste aflevering van The Boys, of de derde episode van Mrs. Marvel.


Frumberto

Terug van (even) weggeweest te zijn. Waanzinnig veel zal er dit weekend niet gegamed kunnen worden want zondag staat de doop van mijn zoontje op de planning. Zonder enige twijfel wordt ook hij, gelijk zijn vader, een echt Christus kindje.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness staat sinds kort op Disney+ en dat kan ik wel smaken. Ineens ook een reden om de eerste Doctor Strange te bekijken. Mini- it is!


High_LordWolnir

Vorig weekend besloot ik om aan een tweede playthrough in Night City te beginnen. De eerste uren herinnerden mij eraan hoe geweldig deze open wereld wel niet is. Met veel plezier ga ik de komende dagen nog wat meer ronddwalen in deze stad waar altijd wel iets te beleven valt.

Het is mij vorig weekend niet gelukt om Oxide Room 104 uit te spelen. Het is een game waarin je vier levens hebt. Ben je die kwijt, moet je helemaal herbeginnen. Dit soort games kan ik geen uren aan een stuk spelen waardoor ik het nu en dan een kans geef. Lukt het mij dit weekend om te ontsnappen?

Qua series zit ik momenteel aan het einde van seizoen 2 van Fargo. De laatste afleveringen zullen dit weekend bekeken worden vooraleer ik aan het laatste seizoen begin.


auron_sagara

We starten het weekend op een nieuwe tram, want yours truly wordt 40 jaar. Ik ga dan ook om het te vieren met mijn vrouwtje gezellig op restaurant. Zaterdag komen de ouders en schoonmoeder met haar vriend hopelijk gezellig tafelen. Ik zal als nieuwe 40er ook gewoon blijven gamen, en de kans is vrij groot dat ik Eastward dit weekend kan uitspelen, heerlijke game. Als het me lukt, speel ik The Ascent verder en is dit de volgende game die op de lijst gaat komen van uitgespeelde games.

Seizoen 5 van S.W.A.T. en het allerlaatste seizoen van Peaky Blinders is uitgekeken, dus hebben we besloten om seizoen 3 van Titans (Netflix) verder te kijken. Als grote DC fan, is het genieten geblazen, want de start is enorm goed. Op mijn eentje heb ik seizoen 5 van Stargate SG-1 ook uitgekeken, dus nu waag ik me aan iets compleet anders. Op Amazon Prime kan je al een tijdje ‘The Legend of Vox Machina’ zien. Dit is een over the top animatie-reeks met heerlijke Dungeons & Dragons invloeden. Dus tijd om deze shizzle eens te bekijken.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.