fbpx

Er is een groot tekort aan Xbox-controllers in Europa

Xbox Controllers

Het is al lang geen nieuws meer dat de huidige generatie consoles moeilijk verkrijgbaar zijn. Sinds de lancering van de Xbox Series X|S en de PlayStation 5 in november van 2020 is het nog steeds geen evidentie om een nieuwe console te vinden in de winkels.

Nu blijkt het probleem zich uit te breiden naar de accessoires. Hoewel het nog niet dramatisch is, bevestigt Microsoft aan VGC dat er in verschillende Europese landen grote tekorten zijn aan Xbox-controllers. De oorzaak ligt volgens het Amerikaanse bedrijf bij de toeleveranciers.

In Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en in België zijn er opvallend weinig draadloze controllers op voorraad. Van de standaard kleuren is op dit moment geen enkel kleur te bestellen via de officiële shop van Xbox.

Als je op zoek gaat bij andere officiële dealers, ga je ongetwijfeld nog een controller kunnen vinden. Al zal je niet lang moeten twijfelen of kieskeurig moeten zijn qua kleur. Want Microsoft geeft aan geen idee te hebben wanneer de tekorten aangevuld zullen zijn.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: