Modder knutselt PlayStation 5 Slim met waterkoeling in elkaar

PS5 Slim PlayStation 5 DIY Perks

De PlayStation 5 is ondertussen al bijna twee jaar op de markt, maar de console is allesbehalve makkelijk te verkrijgen. De geruchten over een verbeterde of aangepaste versie doen al een tijdje de ronde, maar Sony houdt de lippen stijf op elkaar. YouTuber DIY Perks nam het heft dan maar in eigen handen.

Hij bouwde een Digital Edition van de PlayStation 5 om tot een prachtige PS5 Slim. En met Slim bedoel ik ook écht wel Slim, want de behuizing is slechts twee centimeter hoog én wordt de console door middel van waterkoeling gekoeld. Al moest de modder hiervoor wel enkele belangrijke componenten in een externe behuizing steken.

Zo heeft hij een extern voedingsblok gebouwd. Bovendien zitten de waterpomp, bijhorende radiator en ventilatoren in een externe behuizing. Het moederbord met daarop alle rekenkracht van de processor van de PlayStation 5 bouwde hij in een prachtige koperen behuizing die meteen ook dienst doet als koelblok.

Uiteraard hoef je deze versie van de PlayStation 5 niet snel op de markt te verwachten. Maar als je zelf aan de slag wil, kan je de uitgebreide video bekijken van DIY Perks.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.