DualSense Controller zorgt voor een nog realistischere ervaring bij F1 22

F1 22 Formula 1 2022

Het nieuwe Formule 1-seizoen is inmiddels al een tijdje geleden afgetrapt. Op de nieuwste game is het nog wachten tot 1 juli. En voor wie een PlayStation 5-console in huis heeft, zal de beleving nog intenser worden.

In een uitgebreide blogpost heeft Steven Embling, Senior Game Designer bij Codemasters, meer uitleg gegeven over hoe de DualSense Controller jou nog meer zal onderdompelen in de game. Hieronder kan je lezen om welke vernieuwingen het gaat.

Haptic feedback

Door gebruik te maken van de haptics van de controller, is het gevoel van botsingen en de voeling met de oppervlakte sterk verbeterd. Het creëert een veel meeslependere ervaring om de auto op een bepaald deel van het circuit te besturen. Wanneer bijvoorbeeld enkel de linkerwielen van de bolide over de rand rijden, zal de feeback uitsluitend via de linkerkant van de controller gevoeld worden. Hierdoor zal het realisme verhogen.

DualSense Controller luidspreker

Dankzij de luidspreker in de controller kan de speler zijn race engineer door het racen heen horen praten en belangrijke informatie en gegevens over het circuit doorgeven op weg naar de pole position. Luister naar belangrijke HUD-informatie via de luidspreker terwijl je main audio zuiver en vrij van afleiding blijft tijdens het racen.

Adaptive triggers

Voor PlayStation 5 worden de adaptive triggers gebruikt door de hoeveelheid weerstand direct te koppelen aan de slipratio’s van de banden. Dit betekent dat wanneer je auto tijdens het remmen blokkeert, de hoeveelheid weerstand door de remtrigger toeneemt. Dit resulteert in een meer meeslepende connectie met de wagen. Zo wordt bij wheelspin de weerstand van de gashendel verhoogd. Ook is er een subtiel verschil in de rustweerstand van de gas- en rempedalen aangebracht om het verschil in druk te simuleren die nodig is om het rem- en gaspedaal volledig in te duwen in een echte F1-wagen.

F1 22 zal op 1 juli verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.

In zijn preview was Lazlo alleszins enthouisiast over de game. Lees deze hier zeker eens terug.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.