Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 24 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Dit weekend ga ik het hele weekend insecten verdelgen! Kruipend, vliegend, glijdend, spuwend, het kan me niet schelen: ze gaan er allemaal aan! Ik ben namelijk druk in de weer met de review van Starship Troopers: Terran Command, een lekkere RTS gebaseerd op een van mijn favoriete films aller tijden! Welke? Starship Troopers natuurlijk.

Qua series? Even denken, waarschijnlijk begin ik aan Peaky Blinders op Netflix. Seizoen 6 is net gestart en ik moet ze toch nog allemaal zien dus het moment bij uitstek. En natuurlijk Obi-Wan Kenobi en Stranger Things ook. Tenzij madam terraskes wil gaan doen dit weekend…


MrRolfson

Na afgelopen donderdag een fantastische avond gehad te hebben op Graspop met Iron Maiden, wordt dit weekend een pak rustiger. In de eerste plaats omdat ondertekende ondertussen al een stukje ouder wordt en moet bekomen van zo’n festivaldag. Maar vooral omdat het snikheet wordt. Ik ga samen met de kinderen een waterparkje in elkaar boksen zodanig dat we ons toch wat kunnen afkoelen.

En op gamevlak ga ik aan de slag met TMNT: Shredder’s Revenge. Dit lijkt dé manier te worden om terug gekatapulteerd te worden naar mijn jeugdjaren. Ik ben altijd ene Turtles-fan geweest en sta dan ook te popelen om op stap te gaan met dit olijke kwartet. Dat er een 6-speler co-op in zit, is alleen maar mooi meegenomen. Nu nog proberen om Praga te overtuigen…


RoMa

Gamen? Dit weekend? Niks van!

Mij vind je enkel op de hoogmis van de meest geweldige muziek van onze aardbol. Graspop Metal Meeting! Eindelijk, na 3 jaar terug festivals.

Ik sta dit weekend lekker te moshen bij Korn, Deftones, While She Sleeps, Dropkick Murphys, Heaven Shall Burn, A Day To Remember, Spiritbox, Five Finger Death Punch, Alestorm en vele, vele anderen. Up the horns!


Luca

EINDELIJK heb ik eens wat rust. Na een onafgebroken periode van vier maanden stage, heb ik eindelijk een welverdiend weekske congé gepakt, om mijn buffercapaciteit weer op peil te krijgen. En of dat nodig is. De zomer is ondertussen echter volop in het land, en het kwik belooft dit weekend zelfs temperaturen tot boven de 30°C aan te tikken. Dat betekent natuurlijk dat binnen zitten niet de beste bezigheid zal zijn dit weekend. Zo zal ik voornamelijk mijn tijd doorbrengen in de buitenlucht; terrasjes doen, sporten, en de dansbenen losgooien zijn onder meer enkele activiteiten die de revue zullen passeren.

Als ik toch wat tijd over heb, én de temperatuur het toelaat, zal ik mogelijk wat luchtige potjes Fall Guys ertussen gooien. Ik ben zelfs aan het twijfelen om nog eens FIFA 22 van onder het stof te halen. Nu de transfermarkt weer geopend is, zijn er al enkele zeer interessante transfers gebeurt. Altijd leuk om de teams op FIFA hieraan aan te passen en te kijken wat voor leuks die nieuwe spelers in petto hebben.


High_LordWolnir

Ondanks het stralende weer, neem ik een volledig weekend voor mezelf. Het is de laatste weekends nogal druk geweest dus een tweedaagse vol gaming en entertainment is meer dan welgekomen. En het zal een weekend vol horror worden. Op vrijdag is de launch van Oxide Room 104, een game waar ik al enige tijd naar uitkijk. Het is een combinatie van escaperoom-gameplay en actie. De omschrijving is als volgt: ‘ontvoerd, overgeleverd aan de genade van een meedogenloze wetenschapper en gestalkt door een afschuwelijk wezen moet je proberen te ontsnappen door je gezonde verstand te gebruiken, net zoals je in het echt zou doen. Kun jij uit Oxide komen?’ Als dat niet spannend genoeg is! Check zeker de trailer eens.

Verder deelde Capcom begin deze week een groot geschenk uit in de vorm van een current-gen upgrade voor Resident Evil 2, 3 en 7. Ik ben intussen al gestart aan de PlayStation 5-versie van Resident Evil 2. Ongetwijfeld zet ik mijn avontuur met Claire verder en red ik de wereld van de Umbrella-terreur.


Jim

Voor mij wordt het ook een gameloos weekend want Deutsche gründlichkeit und Pilsener staan centraal zaterdag en zondag. Een vrijgezellenfeest in Frankfurt van één van mijn beste kameraden met tal van activiteiten waar we hopelijk heelhuids van thuisgeraken!

Indien ik zondag in de vroege avond thuiskom en niet als een blok in slaap val zal ik me verder bezighouden met Halo: The Masterchief Collection op Game Pass. Iedere missie brengt zoveel mooie herinneringen naar boven en de soundtrack die op de achtergrond te horen is maakt het plaatje helemaal compleet.


Lazlo

De voorbije week liet ik me verleiden tot maar liefst twee Nintendo Switch-aankopen. Monster Hunter Rise en The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Aan dewelke ik dit weekend het meeste tijd zal spenderen, valt nog te ontdekken. Heb in ieder geval ontzettend veel goesting om beide eens grondig aan de tand te voelen.

Ook zal ik vertraagd naar Game 6 van de NBA Playoffs kijken. Hoewel de Golden State Warriors nog maar één win verwijderd zijn van een nieuwe titel, hoop ik op een mooie comback van Jayson Tatum en co. De Celtics spelen nu eenmaal mooier basketbal naar mijn mening. Eén ding is verzekerd: het belooft een spannende wedstrijd te worden.


auron_sagara

Het weekend dat er aankomt is hopelijk een veel beter dan het vorige. We hebben hier met ons gezin helaas onverwacht afscheid moeten nemen van onze 15-jarige kater Hiro. Gelukkig kon ik mijn zinnen wat verzetten met de geweldig gezellige crew-meeting van afgelopen zondag.

Het nieuwe weekend staat echter voor de deur en er staat wel wat op de planning. Zo ga ik langs de tatoeëerder om plannen te smeden voor een hopelijk mooi tattoo van onze Hiro. Aangezien ik vorige week amper heb gegamed zet ik mijn avontuur verder met Sam en John in Eastward. Het is dan ook perfect weer om buiten met de Nintendo Switch te spelen.

Het allerlaatste seizoen van Peaky Blinders wordt ook zonder fout bekeken dit weekend. Ikzelf ben aan het einde gekomen van seizoen 5 van Stargate SG-1. De zon mag schijnen zoveel het wil, toch zal er gegamed en tv gekeken worden, nondedju.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.