Kojima Productions benadrukt goede relatie met PlayStation na aangaan van samenwerking met Xbox

Zondag was het de Xbox en Bethesda showcase met heel wat aankondigingen. Naar het einde van de show toe liet Phil Spencer de harten van de PlayStationfans sneller slaan, niet in goede zin weliswaar.

Hideo Kojima werd door de CEO van Microsoft Gaming verwelkomd en kreeg het woord om zijn nieuwste paradepaardje in een video voor te stellen met volgende woorden: “Yes there is a game I have always wanted to make. It’s a completely new game, one that no one has ever experienced or seen before”. Het bleef echter bij woorden want beelden van de game werden er niet getoond.

Ik kan me voorstellen dat Xbox-fans gek werden toen ze dit zagen en in het kamp van PlayStation zich in hun gat gebeten voelden. De schepper van de iconische PlayStation-titels Metal Gear Solid en Death Stranding stelde de mensen die Sony trouw zijn gerust toen hij onderstaande tweet de wereld instuurde.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”