fbpx

Forse investering van 1 miljard in Embracer Group door Saudi-Arabië

Na de investering van bijna 3 miljard in het Japanse Nintendo vorige maand pompt Savvy Gaming Group in juni nog meer geld in de gamesindustrie. Ditmaal 1 miljard in het Zweedse game- en mediabedrijf Embracer Group.

Na de overname door Embracer van enkele ontwikkelaars zoals Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en THQ Nordic hengelden ze er in 1 klap ook de rechten van een paar iconische games mee binnen. Tomb Raider, Deus EX en Borderlands zijn maar enkele voorbeelden uit het grote aanbod van meer dan 850 (!) IP’s.

De mensen achter Savvy Gaming Group, dat deel uitmaakt van het Saudische PIF (Public Investment Fund) hebben hier meteen op ingespeeld. Na een maand onderhandelen en een grote zak met geld op tafel neer te leggen zijn ze meteen ook de tweede grootste aandeeleigenaar van de Zweedse holding. In de toekomst willen ze nog meer investeren in de industrie om games nog meer aandacht te geven in de MENA-regio (Middle East North Africa). Lars Wingefors, de CEO van Embracer (Europa’s grootste gamebedrijf trouwens) gaf wat meer duiding over deze recente evoluties met volgend statement.

“Our relationship with Savvy Gaming Group will enable us to set up a regional hub in Saudi Arabia, from which we will be able to make investments across the MENA region, either organically, via partnerships, joint ventures, or via acquisitions of companies led by strong entrepreneurs”.

CEO Lars Wingefors

Naast de aandelen bij Nintendo en Embracer Group bezitten zij ondertussen ook al de grootste esports organisatie ter wereld ESL. Dit zal zeker niet de laatste investering zijn van de Saudi’s in de gamesindustrie, wordt zeker vervolgd!

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d