Switch-achtige games zijn het populairst op Steam Deck

De Steam Deck bracht ons alle vrijheid die een Nintendo Switch ons gaf, maar voegde daarbij nog wat pk’s onder de kap toe om zo een extreem krachtige handheld te creëren. Men ging ervan uit dat veeleisende AAA-games plat zouden worden gespeeld, maar dat blijkt niet het geval te zijn. In een blog van Valve blijkt nu dat het voornamelijk “this is perfect on Switch”-titels zijn die gespeeld worden…

Velen gingen ervan uit dat enkele veeleisende titels zouden worden gespeeld op de Steam Deck, simpelweg omdat de Nintendo Switch deze technische zwaargewichten niet aan kan. Nu blijkt uit een top 10 van meest gespeelde titels op de Steam Deck in mei dat het voornamelijk kleinere indie-games zijn die het verdomd goed doen:

  • Aperture Desk Job
  • The Binding of Isaac: Rebirth*
  • Elden Ring
  • Hades*
  • No Man’s Sky
  • Rogue Legacy 2
  • Slay the Spire*
  • Stardew Valley*
  • Vampire Survivors
  • The Witcher 3: Wild Hunt*

De * betekent dat de game ook beschikbaar is op de Switch, wat dus betekent dat de helft van de meest populaire Steam Deck-titels ook gewoon op de Switch beschikbaar zijn. Daarmee wordt meteen een vermoeden bevestigt die velen voor de komst van de Steam Deck hadden voorspeld: een handheld is en blijft het leukst voor korte gamesessies in bed of op de sofa. Misschien brengt de Steam Deck Dock daar binnenkort verandering in…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.