fbpx

Dit was Fortnite Collision, het Chapter 3 Season 2 End Event

Fortnite Collision

Nooit van mijn leven had ik gedacht zoveel tijd te spenderen in Fortnite. Vanaf het moment dat Epic Games de Zero Build-modus heeft toegevoegd, ben ik eraan voor de moeite. Het was dan ook reikhalzend uitkijken naar het live event ‘Collision’. Het zou mijn allereerste event worden in Fortnite, en ik zat op tijd klaar om dit te beleven en met jullie te delen.

Fortnite werd hier thuis al geruime tijd gespeeld door mijn dochter. Af en toe keek ik een keer mee, of vroeg mijn dochter of ik met haar enkele duo-wedstrijden wou meespelen. Ik moet grif toegeven dat mijn dochter de carrier van ons twee was, en ik snapte soms niet hoe ze het voor elkaar kreeg om op enkele seconden tijd een torenhoog gebouw te bouwen. Toen ze een keer in een solomatch 38 tegenstanders neermaaide was ik helemaal onder de indruk, maar werd het voor mij snel duidelijk dat Fortnite in zijn originele modus niks voor mij zou zijn.

Mijn dochter heeft haar bouwgereedschap en geweren aan de haak gehangen, en sinds dat Epic Games de Zero build-modus heeft toegevoegd heb ik haar enorm aantal skins geërfd. MrRolfson van de crew was al geruime tijd actief bezig, en was vooral Praga aan het proberen overtuigen om zijn kans te wagen aan Fortnite. Ook hij bezweek onder de druk van MrRolfson en waagde zijn kans in Fortnite Zero Build-modus.

Razer, de vaste coöp-partner van Praga volgde ook richting het kleurrijke eiland van Fortnite, en op deze manier werd er een squad gevormd waar The A-team, Ghostbusters en zelfs het SG-1 team van Stargate het van in hun broek doen. We hebben samen heel wat uren, maar vooral enorm veel plezier beleeft in chapter 3 seizoen 2 van Fortnite. We hebben ook een resem wins binnen kunnen halen, maar vooral positie 2 was voor ons de meest behaalde plaats van het seizoen. We zijn er dan ook helemaal klaar voor om ons te storten op chapter 3 seizoen 3. Natuurlijk kan dit van start gaan na het live event Collision, dat gepland stond op zaterdagavond 4 juni 2022 omstreeks 22 uur.

We zijn er klaar voor, niet echt wetende wat ons te wachten staat, zien we de teller op de klok naar beneden gaan. Wat gaat er gebeuren? Nog enkele seconden en het is van dat. Ontploft de map of wordt er een gigantisch oorlog uitgevoerd? Teller komt op nul te staan, hier gaan we….

We nemen plaats in een soort van shuttle. Wie ooit Power Rangers, en geloof het of niet De Troetelbeertjes heeft gezien, gaat heel wat referenties herkennen. We hebben één doel en dat is die verdomde toren, The Collider, die enkele weken geleden op de map is geplaatst vernietigen. Er ontstaat een geweldig gevecht en we moeten trachten enkele basissen tot schroot te herleiden. We hebben de bovenhand, maar toch krijgen we het op een bepaald moment zwaar te verduren. Totdat er hulp uit onverwachte hoek komt.

Peely komt als een gek met een vrachtwagen aangereden, die op het chassis een tanker heeft staan, gevuld met slurp juice. We rammen op knoppen, zodat we snel het blauwe sap in kunnen nemen. Zo zijn we weer snel de oude en kunnen we de strijd weer aangaan. We komen aan bij de The Collider en zijn klaar om met ons megazwaard uit te halen, maar dan zakken we de afgrond in en is onze beren-zord uitgeschakeld.

Tijd voor het geweer in handen te nemen, met de hulp van Agent Jones en Foundation, knallen we ons richting de overwinning. We moeten slechterik Dr. Slone zien te verslaan, die ergens met een tank zich heeft bewapend. Het wordt een helse strijd richting het eindpunt, met op de achtergrond epische muziek, dat er voor zorgt dat elk haar op mijn lichaam recht komt te staan, en neen dat komt niet door dat blauwe sap.

We moeten ons dus een weg naar boven schieten, en zien al enkele fragmenten dat we eventueel kunnen verwachten in chapter 3 seizoen 3. The dark force awaits. We stoten op de tank, waarin Dr. Slone ons in het vizier heeft, maar gelukkig kunnen we nog rekenen op onze beren-zord, die met een rake klap de tank in verpulvering slaat. We hergroeperen en Foundation ziet dat Geno ons in de gaten houdt. Geno is de oprichter van de Imagined Order en the Loop. Laten we stellen dat deze kerel de volgende in de rij is die het onderspit zal moeten delven.

We zijn zo goed als aan het einde van het event, en er wacht ons nog een laatste opdracht. De kristallen van The Collider vernietigen en dit geeft als reactie dat Zero Point ontploft. Het lukt ons, en we zijn helemaal klaar voor chapter 3 seizoen 3 van Fortnite.

Ik had het nooit voor mogelijk gehouden, maar wat heb ik van dit event genoten. Zeker als je verschillende referentie punten herkent, die je terug naar je jeugdjaren katapulteren. Ik doe een welgemeende buiging richting Epic Games, die in 2017 Fortnite hebben uitgebracht. Als je na zoveel jaar nog steeds op een immens groot aantal spelers kan rekenen, en telkens zo een maffe events kan organiseren dan kan ik enkel mijn respect betuigen richting Epic Games.

Heb je het event toch gemist? Geen nood, ik heb alles kunnen opnemen voor jullie, dus hopelijk genieten jullie er evenveel van, net als ik heb gedaan.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

%d bloggers liken dit: