Valve stelt het Steam Deck Docking Station officieel uit

Steam Deck

Slecht nieuws voor de gamers met een Steam Deck in handen die aan het wachten zijn op het officiële Docking Station. Valve heeft namelijk op hun website laten weten dat de release van dit accessoire is uitgesteld.

Als reden noemt de ontwikkelaar de tekorten aan onderdelen door de aanhoudende coronapandemie in Azië. Ze stellen de gamers die aan het wachten zijn om de console in huis te halen echter wel gerust. Het uitstellen van het Docking Station heeft gelukkig géén invloed op de reservaties van de Steam Deck zelf.

Dit is het officiële statement van Valve:

Hi all. Due to parts shortages and COVID closures at our manufacturing facilities, the official Steam Deck Docking Station is delayed. We’re working on improving the situation and will share more info when we have it. This has no effect on production schedule and reservation windows for Steam Decks (different parts, different factories).

In the meantime the team is continuing to work on improving the docked experience for Steam Deck with all USB-C hubs and external displays.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.