Is Call of Duty de redder in nood voor het Xbox/Bethesda showcase-probleem?

Ze hebben een serieus probleem bij Microsoft en Bethesda. Op 12 juni vindt namelijk hun grote gezamenlijke showcase plaats maar… Inderdaad een dikke maar: zowel Redfall als Starfield werden uitgesteld naar 2023. Er zijn met andere woorden niet genoeg first-party titels en dus moet Xbox (Game Pass) op zoek naar meer third-party deals.

Op een showcase wil je natuurlijk straf in je schoenen staan, en we twijfelen er niet aan dat ook Game Pass zwaar in het zonnetje gezet zal worden. Maar ja, als je je eigen titels verschuift, dan moet er wel iemand anders het gaatje, of beter gezegd de gaatjes, opvullen.

Met een huis als Activision-Blizzard onder je vleugels lijkt het dus niet meer dan normaal dat Call of Duty de meubelen moet komen redden. En daar zijn verschillende, logische redenen voor.

In de eerste plaats natuurlijk het feit dat de serie eigendom is van Activision-Blizzard. Daarnaast verschenen recent een aantal titels uit de Call of Duty-franchise in de Xbox Game Pass Deals. Wat voor sommigen betekent dat de games best wel eens onderweg zouden kunnen zijn naar deze abonnementenservice.

En ook de manier waarop zagen we reeds in het verleden: Voordat de volledige catalogus van Bethesda-games aan Game Pass werd toegevoegd, heeft Microsoft een aantal van deze games op de Xbox Game Pass Deals gezet, zodat abonnees deze titels met korting konden kopen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)