De gamereleases van juni (The Quarry, Mario Strikers, Outriders: Worldslayer…)

Elke dag krijgen we langer zonlicht maar als het eenmaal donker is, is het gevaarlijker dan ooit. Psychologische horror heeft een misplaatste hoogmis in juni met demonen, onderwatermonsters en bossen vol ongekend gevaar. Toch is het meest enge deze maand misschien wel een mobile game-release. Gelukkig kunnen we nog futuristisch racen en voetballen, of hedendaags fietsen. Ook maken twee geliefde toppers (battle royale & looter-shooter) hun groot wederoptreden.

1 juni

Silt (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Het is mogelijks één van de engste locaties ter wereld die we constant vergeten: de donkere bodem van de oceaan. In Silt gaan we op verkenning in deze donkere, ongekende wereld. Je probeert altijd maar dieper te raken door de bewoners van dit gebied te hypnotiseren en uitgebreide puzzelstukken op te lossen. De bizarre creaturen van de natte onderwereld zullen je mond doen openvallen maar ook de omgeving op zich kan een gevaarlijke uitdaging bieden. Scherpe tanden, valse kreunen en verre flitsen: niets is veilig in deze surrealistische puzzelgame.

9 juni

Tour De France 2022 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Steevast is het een jaarlijkse traditie. Ik loop het hele jaar door gezellig in de polder hier vlakbij maar bij de eerste lentezon en hittegolf zijn ze daar. De wielertoeristen. Ik hoor geklingel achter mij, gevolgd door de gevleugelde woorden “Fietseuhr!” en dan zoeven ze rakelings voorbij. Allesvernietigend in hun pad. Ik raad hen aan om virtueel de strijd verder te zetten met Tour De France 2022. De Tour en talloze andere klassiekers komen volledig tot hun recht in deze nieuwste sportgame. Nu mét glorieuze valpartijen! Voor wie liever het totaalbeeld apprecieert, is er onderstaande titel.

Pro Cycling Manager 2022 (PC)

Cyanide Studio brengt niet voor het eerst twee wielergames gelijktijdig op de markt. De intense actie vind je hierboven, de allesomvattende strategie hier. Wil je alles beslissen qua budget, kosten en aanwerving? Dan ben jij de geknipte manager van je favoriete wielerteam. Je zal je tijd nodig hebben om de volgende sterren te scouten want het peloton is agressiever dan ooit. Het is een meedogenloze wereld, die van de tweewielers zonder motor. Enfin, dat laatste wordt soms in twijfel getrokken. Van doping-DLC is er voorlopig geen sprake.

10 juni

Mario Strikers: Battle League (Switch)

Na niet minder dan 15 jaar (!) heeft Mario Strikers: Charged eindelijk een opvolger. De chaotische, over-the-top voetbalgame is helemaal terug op de Nintendo Switch. Een nieuwe reden om FIFA 22 helemaal links te laten liggen. Elk geliefd karakter uit het Mario-universum heeft z’n eigen sterktes en zwaktes in deze 5v5 sportgame. De wereldberoemde bananenschillen zijn ook in Battle League beland, net als allerlei andere objecten om de partijtjes extra interessant te maken. Alles op het spel voor die Hyper Strike die twee doelpunten oplevert!

The Quarry (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Supermassive Games is al jaren dé referentie als het aankomt op story-driven horror. Het succes van Until Dawn was enorm en we kunnen al enkele jaren rekenen op een vaste dosis vers gebibber met The Dark Pictures. Dit jaar krijgen we een dubbele portie, want naast The Dark Pictures: The Devil In Me later is er nu The Quarry. Volgens de devs de échte opvolger van Until Dawn. De leidinggevenden van het zomerkamp in Hackett’s Quarry hebben één laatste avond samen. Geen kinderen om op te letten, dus alle remmen los. Ditmaal heb je 9 levens in jouw handen die bij elke beslissing een ander lot kennen. Een nacht vol horror wacht ongeduldig op jou. The Quarry lijkt de typische jaren ’80 slasher-sfeer weer helemaal hip te maken.

16 juni

Redout 2 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

De aarde is vernield en bijna verlaten. Gelukkig kan er nog deftig snel geracet worden. Met je hovership haal je onmogelijke snelheden in deze flitsende racer die constant futuristisch snelheidsgeweld levert. Er is zowel een uitgebreide single player campaign als de optie om online ten strijde te trekken. Je kan je hovership zelf pimpen om doorheen de 72 racetracks van de 10 planeten te scheuren. In 2589 is onze wereld er niet meteen beter op geworden maar galactisch racen is de nieuwe hype waarbij iedereen z’n problemen vergeet. Laat de elektronische beats je meenemen op een supersonisch avontuur.

21 juni

Fall Guys: Ultimate Knockout (PS5, Xone, XsX, Switch)

In 2020 viel Fall Guys binnen op PS4 en PC. Het wist meteen heel wat harten te stelen en houdt nog steeds heel wat gamers (mezelf incluis) in de Blunderdome. Deze unieke battle royale brengt intussen meer dan 60 levels vol kleurrijke obstakels. Elke ronde vallen er helden af tot één bean overblijft en de kroon claimt. De Fall Guys familie wordt spoedig groter met de release op Xbox en Switch. Ultimate Knockout gaat volledig free-to-play en begint opnieuw te tellen vanaf Season 1. Nieuwe levels, een volledig herwerkte battle pass en meer fun dan ooit. Mijn teller staat op 131 wins maar van stoppen is nog lang geen sprake!

24 juni

Madison (PS4, PS5, XsX, PC, Switch)

Deze game neemt zijn opdracht om je de stuipen op het lijf te jagen verdomd serieus. Madison is een psychologische horrorgame die meteen angst aanjaagt. Je kruipt in de huid van Luca, die wakker wordt vol bloed in een donkere kamer. Zijn vader gilt langs de andere kant van de deur: “Wat heb je gedaan, zoon?”. Een demon heeft het lichaam van Luca bezeten en dwingt hem om een sinistere ceremonie te voltooien. De developers spreken over “brutale mentale martelingen” en “gore rituelen”. Het zijn geen kleine woorden. De trailer en gameplay zien er alvast enorm uit als P.T. van enkele jaren geleden. Niet voor mensen die graag slapen ’s nachts.

30 juni

Outriders: Worldslayer (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Outriders is, ondanks een ietwat tegenvallende verkoop, een absoluut pareltje in het looter-shooter genre. Deze titel brengt enorm strakke gunplay die je zelden op adem laat kopen en zeer gevarieerde locaties, vijanden en side quests. De planeet Enoch hield Praga en mezelf al tientallen uren geboeid. Met Worldslayer komt er nu een geheel nieuw story driven deel. Volgens de developers mogen we het gerust als deel 2 van de campaign beschouwen. Tijdens mijn preview-speelsessie vond ik alvast onmiddellijk weer de liefde terug. In Worldslayer is er een nieuwe dreiging, nieuwe gameplay mechanics en wapens met brandende doodskoppen op. Soms is meer van hetzelfde alles wat we willen.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.